Τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο σχολίασε στο MEGA ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης.

«Το συναίσθημα είναι θλίψη, για κάθε δημοκράτη οπουδήποτε στη Γη, καθώς οι ΗΠΑ είναι η παλαιότερη και ισχυρότερη δημοκρατία και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διάδοση της δημοκρατίας παγκοσμίως» σημείωσε ο κ. Καιρίδης.

«Οι εικόνες είναι πολύ αποσταθεροποιητικές, όχι μόνο για την Αμερική, αλλά για όλο τον κόσμο και γι’ αυτό έγιναν παγκόσμια είδηση αμέσως» πρόσθεσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, ο πρόεδρος Τραμπ, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, προέτρεψε τους οπαδούς του να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αφού απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές που έκανε, φτάνοντας τις 62.

«Πολιτικά, ο Τραμπ αυτοκτόνησε» σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως «το ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο εξανεμίζεται».

«Όταν ήρθε στην εξουσία ο Τραμπ, οι Ρεπουμπλικανοί είχαν τον έλεγχο και των τριών σωμάτων εξουσίας. Πλέον τα έχασαν όλα» υπογράμμισε ο Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας πως στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα υπάρχει έντονη δυσθυμία, για το τι πήγε λάθος και δόθηκε η ηγεσία στους Δημοκρατικούς.