Η κατάληψη του Καπιτωλίου από φανατικούς οπαδούς του Ντόναλτ Τράμπ ξύπνησε μνήμες από την εποχή των αγανακτισμένων όταν το ελληνικό κοινοβούλιο βρισκόταν σε αντίστοιχη κατάσταση πολιορκίας με ορατό τον κίνδυνο εισβολής εντός του Ναού της Δημοκρατίας, επί διακυβέρνσης Γιώργου Παπανδρέου, 

Ειδικά σε κάποιες κρίσιμες συνεδριάσεις που αφορούσαν στην επικύρωση «μνημονιακών» νόμων. Μάλιστα η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δια των αρμοδίων αξιωματικών είχε προειδοποιήσει το προεδρείο της Βουλής πως θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το «απευκταίο».

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παραπολιτικά» η ΕΛ.ΑΣ επιχειρησιακά δεν είχε την διάθεση να αναλάβει μονομερώς πρωτοβουλίες για «κανόνες εμπλοκής» και σε μυστικές διαβουλεύσεις που γίνονταν εκείνη την περίοδο σε καθημερινή βάση είχε διατυπωθεί το αίτημα να δοθεί εξουσιοδότηση και έγκριση κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Δηλαδή πως θα εξελισσόταν το επιχειρησιακό σενάριο σε περίπτωση που το ετερόκλιτο πλήθος των αγανακτισμένων κατάφερνε να εισέλθει εντός του Κοινοβουλίου.

Τελικά το θέμα δεν έφτασε ποτέ προς συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς ουδείς από τους εκπροσώπους των κομμάτων σε αυτή θα έπαιρνε πάνω του την ευθύνη να ορίσει το πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής στο σενάριο της εισβολής.