Εκλογική ετοιμότητα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας απ’ όλα τα στελέχη του κόμματος του που μετείχαν στον χθεσινό «πρωινό καφέ» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην συζήτηση που έγινε γύρω από τον ανασχηματισμό η άποψη που εκφράστηκε είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτιαξε μια προεκλογική κυβέρνηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε το συντομότερο δυνατόν –μάλλον την Παρασκευή να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένoυ το κόμμα να τεθεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση για την δημιουργία του νέου προγράμματος.

Αναφερόμενος ακόμα στις πολιτικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του κόμματος του για το επόμενο διάστημα έκανε λόγο «για την προοδευτική εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου η οποία θα έρθει μέσα από κοινές δράσεις των προοδευτικών δυνάμεων». Στον πρωινό καφέ συζητήθηκε ακόμα το θέμα της πανδημίας με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται έντονες αρρυθμίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον χειρισμό του θέματος της Θεσσαλονίκης και στο πότε έπρεπε να γίνει το lockdown. Στην εισήγηση του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας. «Ο ανασχηματισμός ήταν άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο κος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας», ανέφερε.

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για σχεδιασμούς που αφορούν «εκλογική απόδραση του κου Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, την στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του». «Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία. Με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. Με σχέδιο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας», ρξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος ακόμα στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν τα στελέχη του κόμματός του προκειμένου να υπάρχει προεκλογική ετοιμότητα ανέφερε ότι πρέπει «να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στην βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους.
Εντύπωση προκάλεσε πως επανέλαβε την επισήμανσή του ότι «το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και τη κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια τη κοινωνία», προαναγγέλοντας ουσιαστικά έντονο… πρέσινγκ σε ΚΙΝΑΛ και Φώφη Γεννηματά για την έναρξη διαλόγου περί μελλοντικών συνεργασιών.