Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ανάθεση του χαρτοφυλακίου του υπoυργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον Σπήλιο Λιβανό ο οποίος εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για τον δεύτερο σε έκταση νομό τις χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό αγροτών και κτηνοτρόφων, τις περισσότερες πολλαπλώς καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και τα περισσότερα προβλήματα στα δίκτυα υποδομών, η αποκατάσταση των οποίων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από την περίοδο της υπουργίας του Μάκη Βορίδη.

Το έργο του νέου υπουργού θα κριθεί στην πράξη ωστόσο μέχρι τώρα έχει δώσει σοβαρά δείγματα γραφής με ευρύτερη απήχηση. Ο κ. Λιβανός που είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος Π. Κανελλόπουλου , είχε στείλει πέρυσι ως δώρο σε συναδέλφους του βουλευτές και δημοσιογράφους ένα σπάνιο δώρο, το βιβλίο του αείμνηστου πολιτικού με τίτλο: «Τι μου είπε ο Ζαρατούστρας». Επρόκειτο για άγνωστο έργο των τελών της δεκαετίας του ’50, στο οποίο ο Κανελλόπουλος ξεδιπλώνει τον πλούτο των ιδεών και των γνώσεων του για τον Νίτσε. Μάλιστα γι’ αυτή την ενέργεια του ο Λιβανός εισέπραξε πλήθος ευχαριστηρίων όχι μόνον από τους φίλους του αλλά και από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.