Για πρώτη φορά στην κυβερνητική του θητεία αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εργασίας ο Κωστής Χατζηδάκης, ωστόσο το συνδικαλιστικό περιβάλλον το γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον εν ενεργεία συνάδελφο του.

Από τη δεκαετία του ’80 και αργότερα επί προεδρίας του στην ΟΝΝΕΔ, επεδίωκε πάντα τη «συμπόρευση» με τη ΔΑΚΕ και την πανίσχυρη τότε Γραμματεία Γυναικών της ΝΔ, όπως άλλωστε όλοι οι προκάτοχοι του και πολλοί διάδοχοι του στην ηγεσία της γαλάζιας νεολαίας. Ως Ευρωβουλευτής, ως βουλευτής και αργότερα ως υπουργός συμμετείχε στα συνέδρια και τις εκδηλώσεις της ΔΑΚΕ τα οποία προλόγιζε, ενώ ήταν ο ιμάντας μεταφοράς των παραταξιακών μηνυμάτων στα Νεοδημοκρατικά συνδικάτα.

Τα parapolitika.gr παρουσιάζουν αποκλειστικά την ομιλία του νέου υπουργού Εργασίας στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ, παραμονές των εκλογών της 7 Ιουλίου 2019, λέγοντας μάλιστα στο τέλος: «Με τη Νέα Δημοκρατία, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη από τη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ομοίως δυναμικός στην ίδια συγκέντρωση και ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης: «Ο λαός περιμένει την Κυριακή να φωνάξει ποτέ ξανά Αριστερά». Αμφότεροι πλέον καλούνται να συνεννοηθούν με την κεντρική ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Χατζηδάκης στο 11.40 και Βορίδης στο 26.35