Μπορεί να βρισκόμαστε στον απόηχο του εορταστικού κλίματος για κορυφαίους υπουργούς όμως η νέα χρονια θα είναι δύσκολη όταν τελειώσουν οι ευχές και τα πανηγύρια που φεύγει το 2020. Κι αυτό γιατί ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και θα είναι δομικός,και όχι όπως το περασμένου καλοκαιριού.

Οι τελευταίες πληροφορίες απο το μέτωπο του ανασχηματισμού, που χρονικά προσδιορίζεται απο κάποιους την επόμενη εβδομάδα, αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης σκέφτεται να πρωτοτυπήσει ως προς την διαδικασία των σχετικών ανακοινώσεων.

Δηλαδη για πρώτη φορα να μην ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά απο τον ίδιο με ειδική αναφορα και σε όσους φευγουν και σε αυτούς που έρχονται.

Ο ανασχηματισμός μάλιστα σύμφωναμε τις πληροφορίες μας, θα «αγγίξει» και πρωτοκλασάτους υπουργούς, οι οποίοι κρίθηκαν ανεπαρκείς όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε και ο λόγος που δεν αποαμκρύνθηκαν ήταν ότι είχε προτεραιότητα η διαχείριση της πανδημίας. Η πανδημία μπορεί να μην έχει τελειώσει αλλά ένας ανασχηματισμός είναι αναγκαίος, τόσο για λόγους ουσίας, όσο και επικοινωνίας.

Το 2021 πάντως θα είναι δύσκολο για στελέχη που είχαν συνηθίσει να βρίσκονται μονίμως στον «αφρό».

Οι πληροφορίες αναφέρουν απο την άλλη μεριά ότι ο πρωθυπουργός πιστεύει πολύ στις δυνατότητες κάποιων κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι και θα παραμείνουν στις θέσεις τους στον προσεχή ανασχηματισμό. Οι συγκεκριμένοι υπουργοί έχουν ήδη συγκεντρώσει αυξημένες αρμοδιότητες και αναλάβει ειδικές αποστολές.

Η εντεινόμενη φημολογία περί της πρόθεσης του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, εκ των πραγμάτωνπάντως  έχει επηρεάσει τα κυβερνητικά στελέχη, που τις τελευταίες μέρες έχουν στην κυριολεξία αδρανοποιηθεί.

Οι περισσότεροι βρίσκονται στα τηλέφωνα, επικοινωνώντας είτε με δημοσιογράφους, είτε με παράγοντες (γενικότερα) στην προσπάθεια τους να διερευνήσουν τις προθέσεις του Κυριακου Μητσοτακη.

Φυσικά ουδείς εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού δεν μπαίνει σε καμία κουβεντα που να σχετίζεται με την φημολογία περί ανασχηματισμού.