Το 2020 φεύγει και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που έχει παράξει μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συστάθηκε στις 8 Ιουλίου 2019 και πρωταρχικός του Κυριάκου Πιερρακάκη υπήρξε από την πρώτη στιγμή ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδίασε και υλοποίησε εμβληματικές δράσεις και ψηφιακές υπηρεσίες, με στόχο να επιτευχθούν σύντομα μικρές αλλά ουσιαστικές νίκες κατά της Γραφειοκρατίας».

Αιχμή του δόρατος στην μάχη αυτή, το gov.gr. Έχοντας ξεπεράσει τις 928 διαθέσιμες υπηρεσίες, το gov.gr αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο, ενώ η εν λόγω πλατφόρμα είναι πλέον διαθέσιμη και σε μορφή εφαρμογής έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο εύκολη η πρόσβαση από κινητό.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσιάζει ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, που άλλαξε ριζικά το Δημόσιο και έβαλε τέλος στην γραφειοκρατία.

"Το 2020 ήταν μια δοκιμασία για όλους. Μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, όλοι μαζί, κράτος και πολίτες, κάναμε βήματα μπροστά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Πάνω σε αυτά τα βήματα θα αναπτύξουμε τη στρατηγική μας τα επόμενα χρόνια" έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.