syriza
Πολιτική

Κατέρρευσαν τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την Endeavor: «O όμιλος δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Folli-Follie»

Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Endeavor την επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι σε πολιτικές αντιπαραθέσεις με ισχυρισμούς που αποδεικνύονται ψευδείς.


Με μεγάλα ψέματα και fake news ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία προσπάθεια να εμπλέξει την οικογένεια του πρωθυπουργού με την εταιρία Folli Follie και τους υπόδικους Κουτσολιούτσους.


Συγκεκριμένα, σκάρωσαν μια άθλια ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο Folli Follie, στο οποίο ως γνωστόν φιγουράρουν, με βάση την έκθεση της PwC, εξέχοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ  «η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη».


Θα αναρωτηθεί άλλωστε κανείς, πως προχωρούν σε μια τόσο σοβαρή «καταγγελία» χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με την απάντηση στο ερώτημα να διαφαίνεται: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ροπή προς τη λασπολογία και τη δολοφονία χαρακτήρων. Κι όσο ήταν στην αναμονή της απάντησης του  πρωθυπουργού και της ΝΔ, ήρθε η εταιρία που ο ΣΥΡΙΖΑ ενέπλεξε στην ανακοίνωσή του και ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Ούτε η Endeavor Greece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου της μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie” σημειώνει σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι “ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie».


Συμπερασματικά, μετά την ανακοίνωση της Endeavor αποδεικνύονται οι αβάσιμοι ισχυρισμοί της Κουμουνδούρου και τα ψέματα που...έχουν κοντά ποδάρια. Με αντίστοιχες ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα εκτίθενται διακινόντας fake news και ανυπόστατες κατηγορίες.


Η ανακοίνωση της Endeavor Greece


Η Endeavor είναι ένας διεθνής φορέας, κι έχει στόχο να υποστηρίζει και να αναδεικνύει την επιχειρηματικότητα που μετασχηματίζει τις τοπικές κοινωνίες. Θεμελιώδης πεποίθηση της Endeavor είναι ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η καινοτομία και η συνολική ευημερία ευδοκιμούν όπου υπάρχει ισχυρή στήριξη στην επιχειρηματικότητα. Η Endeavor Greece έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό. Ούτε η EndeavorGreece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου της μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie.


Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor το διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, FarmersRepublic. Η FarmersRepublic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop.


Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor. Oύτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie. Η Endeavor Greece παρέχει σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Είναι απαράδεκτο να μας εμπλέκουν κάποιοι, χρησιμοποιώντας ψευδείς ισχυρισμούς, σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


«Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τη χρηματοδότηση Κουτσολιούτσων από εταιρία της οικογένειάς του.


Σιγά – σιγά έρχονται στο φως αποκαλύψεις που φανερώνουν το στήσιμο που μεθόδευσε ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει την ατζέντα από τα αδιέξοδα στην πανδημία, την οικονομία αλλά και το πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει με τις απευθείας αναθέσεις, με πρόσχημα την πανδημία και τα αδιαφανή και χωρίς σχέδιο προγράμματα δισεκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα.
Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Όσοι με ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα επιχείρησαν να κακοποιήσουν την αλήθεια, σύντομα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.Αντίθετα όμως, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη.

Περιμένουμε λοιπόν να δώσει απαντήσεις, γιατί θέλει δεν θέλει, το στήσιμο που επιχειρεί είναι τόσο κραυγαλέο, που οι αποκαλύψεις αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ξεδιαλύνουν το κουβάρι.

Ρωτάμε λοιπόν:

-Ποια η σχέση της οικογένειάς του με του υπόδικους Κουτσολιούτσους;
-Με πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor;
Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».