«Δεν πιστεύει κανείς ότι εταιρίες όπως η Folli Follie διακατέχεται από φιλανθρωπία και έδωσε 80 χιλιάδες σε νοσοκομείο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «αν σταλεί ο φάκελος από δικαστική αρχή το επόμενο βήμα είναι η άρση της ασυλίας των 4 ονομάτων που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Ακόμη ανέφερε πως «τα κόμματα θα εξετάσουν το φάκελο», ενώ είπε πως «δεν μπορεί να πει αν θα υπάρξει ανάγκη για εξεταστική».

Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως για τον κ. Μπαλαούρα «υπάρχει ηθικό και πολιτικό θέμα».

Για ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση, επισήμανε πως «θα φανεί όταν η δικογραφία φτάσει στη Βουλή».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την υπόθεση της Folli-Follie, ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε: «Δεν φαντάζομαι ότι πιστεύει κανείς ότι εταιρείες όπως η Folli-Follie διακατέχονται από μεγάλη φιλανθρωπική διάθεση και από μόνοι τους προσέτρεξαν να δώσουν 80 χιλιάδες € στο νοσοκομείο του Πύργου ή οποιουδήποτε άλλου νοσοκομείου. Τι στιγμή που είχε ξεσπάσει ήδη και το σκάνδαλο...».

«Από τη στιγμή που ανακατεύτηκαν ονόματα πολιτικών η Βουλή είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί σε δύο επίπεδα από τη στιγμή που θα έρθουν τα ονόματα στη Βουλή. Το ένα επίπεδο είναι ότι εφόσον σταλεί από την οποιαδήποτε δικαστική αρχή φάκελος στη Βουλή που περιλαμβάνει τα ονόματα το επόμενο βήμα είναι για την άρση της ασυλίας για να μπορέσει να γίνει η ανάκριση όπως πρέπει. Μιλάω για τα 4 ονόματα που έχουν ακουστεί. Από τη στιγμή που θα έρθει ο φάκελος είμαστε υποχρεωμένοι, όλα τα κόμματα, να διαβάσουμε το φάκελο και δεν μπορώ να σας πω από τώρα αν το συμπέρασμα θα είναι ότι υπάρχει ανάγκη να γίνει εξεταστική όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να χυθεί άπλετο φως...», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ποινικό θέμα για τον κ. Μπαλαούρα, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε: «Σίγουρα υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα, για το ποινικό δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή».

«Η φασαρία δεν γίνεται για την τροπολογία μόνο, αυτά τα οποία γράφουν τα email μέσα δεν είναι για την τροπολογία, κακώς απομονώνεται το θέμα τροπολογία η οποία μπορεί να είχε ως στόχο την προστασία εργαζομένων. Τα email γράφουν άλλα πράγματα μέσα, γράφουν για συγκριμένη και σκόπιμη καθυστέρηση στον έλεγχο. Εδώ που τα λέμε ο έλεγχος της Folli-Follie ήταν ένας έλεγχος που ήταν σαν να ελεγχόταν η εταιρεία του Μπιλ Γκειτς χρονικά. Η καθυστέρηση ήταν υπερβάλλουσα και κατά τη διάρκεια που γινόταν ο έλεγχος, αν δεν κάνω λάθος, μια χαρά διαπραγματευόταν η Folli-Follie τη μετοχή της στο χρηματιστήριο. Εκεί είναι το θέμα.», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ήταν ενήμερος ο πρώην πρωθυπουργός, ανέφερε: «Αυτό θα προκύψει όταν έρθουν οι φάκελοι και γίνει η διερεύνηση στη Βουλή, αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να σας το πω άλλα ότι πρέπει να διερευνηθεί, πρέπει να διερευνηθεί».

Για το εμβόλιο, επισήμανε: «Έχω δηλώσει ότι ναι θα κάνω το εμβόλιο. Το εμβόλιο από άποψη ασφαλείας είμαι σίγουρος 100% ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όχι γιατί η Pfizer είναι και αυτή φιλεύσπλαχνη αλλά δεν μπορεί να διακινδυνεύσει δισεκατομμύρια δολαρίων και να υποστεί δυσφήμιση τέτοια που μπορεί να την καταστρέψει. Είμαι σίγουρος 100% και ευελπιστώ να είμαι εξίσου σίγουρος αφού το κάνω και περάσουν κάποιοι μήνες, και για την αποτελεσματικότητα. Δεν αμφισβητώ το 95% αλλά σαν γιατρός ξέρω ότι η αποτελεσματικότητα είναι κάτι που θα επιβεβαιωθεί καθ΄οδόν όπως έγινε και με το εμβόλιο της κοινής γρίπης. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει καθόλου σε ότι αφορά αν κινδυνεύει κάποιος από το εμβόλιο και δε έχει να κάνει τίποτα αν πρέπει ή δεν πρέπει να το κάνει. Δεν το συζητάω ότι πρέπει να το κάνουμε».

Για τον εμβολιασμό, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: «Λυπάμαι που διαβάζω που συνάδελφοί μου γιατροί σε ένα ποσοστό που εμένα με έχει εκπλήξει είναι διστακτικοί ως προς το εμβόλιο. Γιατί ωραία θα είναι η εικόνα της κας Σακελαροπούλου με τους αρχηγούς να κάνουν το εμβόλιο αλλά τη μητέρα μου αυτό που θα την έπειθε περισσότερο να κάνει το εμβόλιο είναι αν ο γιατρός της της έλεγε «εγώ πήγα και το έκανα χθες το εμβόλιο» και όχι αν δει τον κ.Κουτσούμπα ή τον κ. Μητσοτάκη να κάνει το εμβόλιο. Συμβολικά είναι ωραία εικόνα αυτό αλλά πρακτικά οι υγειονομικοί θα δώσουν το στίγμα και τον μεγάλο συμβολισμό».

Για τον κ. Βελόπουλο, δήλωσε: «Ο κ. Βελόπουλος λανθασμένα ποντάρει στο ότι θα πάρει ψήφους από το κομμάτι αυτό της ελληνικής κοινωνίας που είναι αρνητές γενικά των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι δεν θα το πετύχει αυτό και είναι λάθος αυτή η κίνηση την οποία κάνει».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα ζητείται το αποδεικτικό του εμβολιασμού για να μπορεί κάποιος να ταξιδεύσει, απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να έρθει ως πραγματικότητα γιατί τότε θα δημιουργηθεί ζήτημα. Και λεω ότι δεν θα χρειαστεί ευελπιστώντας ότι δεν θα έχουμε ένα τρίτο κύμα της ίδιας έντασης που ήταν το δεύτερο κύμα. Εάν έρθει ένα τρίτο κύμα ισχυρό δεν αποκλείω καθόλου να δούμε τέτοια σημεία κυρίως στο μεταφορικό τομέα».

Για τις καθυστερήσεις των εμβολίων, σημείωσε: «Για άλλη μια φορά αυτή η ''γηραιά κυρία'' που λέγεται ΕΕ απεδείχθη κατώτερη των ελπίδων των λαών της Ευρώπης. Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μέχρι τον Ιούνιο, εφόσον υπάρχει προσφορά από τον πληθυσμό, θα έχουμε φτάσει στο 60% γιατί θα έχουμε άλλα δύο εμβόλια τουλάχιστον εγκεκριμένα».