Μήνυμα για τον εμβολιασμό όλων έναντι του νέου κοροναϊού έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η επιδημιολογική εικόνα είναι αισθητά καλύτερη τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα έξαρση του ιού» στις αρχές του νέου χρόνου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η μεγάλη μας ανησυχία, όπως είπε, έχει να κάνει με τις συναθροίσεις και τις συναντήσεις στα σπίτια.

«Η παρότρυνση είναι σε αυτές τις γιορτές να γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας σε όσο το δυνατόν πιο στενό οικογενειακό κύκλο, θέλω να πιστεύω πως οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με τις παροτρύνσεις των ειδικών γιατί εκεί εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας» συνέχισε.

Αναφορικά με την αγορά είπε πως είναι ικανοποιητική η λειτουργία του click away ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη πηγή αισιοδοξίας το εμβόλιο».

Επανέλαβε πως από τις 27/12 θα αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και επισήμανε πως το πιο σημαντικό είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

«Ήταν μία περιπετειώδης χρονιά και για σας η πρώτη σας χρονιά στα νέα σας καθήκοντα» είπε προς την Κατερίνα Σακελλαροπουλου, «αισιοδοξώ πως το 2021 θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς».

Φέτος να μείνουμε όσο πιο μόνοι, κατά κάποιο τρόπο, γίνεται, προστατεύοντας τους μεγαλύτερους, είπε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Το οφείλουμε και στον εαυτό μας κυρίως όμως σε όσους κινδυνεύουν και σε όσους θυσιάζονται και παλεύουν για μας, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.