«Στην παρουσίαση του βιβλίου μας είδαν πάνω από 70 χιλιάδες άνθρωποι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «είναι δυσάρεστη εξέλιξη το να έρθουν στην Ελλάδα σε πρώτη φάση μόλις 300 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας», ενώ είπε πως «θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την είδηση για τις λιγότερες δόσεις εμβολίων που θα παραλάβει η χώρα μας, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο αυτό γιατί οι προσδοκίες είναι πολλές. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι επιφυλακτικοί ή κάποιοι που δεν θέλουν τα εμβόλια κάνοντας λάθος κατά την ταπεινή μου γνώμη αλλά η πλειοψηφία των πολιτών το περιμένει αυτό και πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις γιατί είναι έτσι ενώ εδώ και εβδομάδες, από το καλοκαίρι, και οι υπουργοί τους κατ’ ιδίαν όταν ρωτούσαμε στη Βουλή αλλά και η ίδια η κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις που έκανε μας είχε δώσει άλλη εικόνα. Πάντως είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη».

Με αφορμή τη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Απόπειρα δολοφονίας», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Αυτά τα μέσα θα μείνουν μετά το πέρας της πανδημίας. Μας είδαν πάνω από 70 χιλιάδες άνθρωποι».

Αναφορικά με την «απόφασή του να δείρει τον κ. Τσίπρα» και τη χθεσινή συνομιλία μαζί του, δήλωσε: «Το βιβλίο μου είναι γεμάτο από συναισθήματα, από βιώματα, από πράγματα αισθάνθηκα όταν επί τρία χρόνια με διέσυραν. Μάλιστα γράφω για κάποιον στη Βουλή που ούρλιαζε επαΐοντος δηλαδή δεν ήξερε τι έλεγε πλην όμως ούρλιαζε. Όλα αυτά προσπαθούσα και να τα εσωτερικεύσω αλλά και να τα εξωτερικεύω μετά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να τους χαμογελώ ή να τους χαιρετώ σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κάτι που πέτυχα. Πήγα και σε πνευματικό μου στο Άγιο Όρος το κουβέντιασα, πάλεψα με τον εαυτό μου να το εκλογικεύσω για να μην το δείχνω και για να μπορώ και να υπακούω και στην τακτική μου που ήταν φουλ επίθεση στους απατεώνες. Και αυτό το χειρίστηκα μέσα μου, όλα τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μου τις χειρίστηκα σε σημείο όπως γράφω να μην φτάσω ποτέ στο σημείο να μισήσω γιατί το μίσος είναι χαρακτηριστικό των πολύ μικρών στο μυαλό ανθρώπων. Χθες στη Βουλή επειδή καθόμαστε δίπλα–δίπλα με τον κ. Τσίπρα και πολλές φορές ανταλλάσουμε κουβέντες, μια τέτοια φορά ήταν και η χθεσινή δεν θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά δεν είχε κλίμα πολέμου, ήταν μια κανονική συζήτηση».

Ερωτηθείς αν του είπε κάτι για το βιβλίο, ο κ. Λοβέρδος απάντησε «όχι».