Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να να εγκαλέσει την κυβέρνηση ότι κόβει το ρεύμα σε πολίτες, επικαλέστηκε την περίπτωση στρατηγικού κακοπληρωτή, υποπέφτοντας σε νέα γκάφα, έπειτα από τα fake news για το πρόστιμο σε ηλικιωμένο στην Ηλεία.


Είχε φεσώσει τρεις εταιρείες 


Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη ΔΕΗ, το παράδειγμα της αποκοπής ρεύματος σε πολίτη της Ροδόπης, που επικαλέστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι γκάφα γιατί:

Πρόκειται για μουσουλμάνο που έφυγε από την ΔΕΗ με χρέος 9.000 ευρώ. Υστερα πήγε, διαδοχικά, σε άλλες δύο εταιρείες παροχής τις οποίες επίσης φέσωσε. Και, τελικά, η τρίτη -και όχι η ΔΕΗ- ζήτησε την αποκοπή. Το όνομα του είναι Σερπίλ Μουσταφά. Και αφού φέσωσε τη ΔΕΗ, άλλαξε όνομα παροχής και ΑΦΜ ως Φαιζέ Μεμεταλή και φέσωσε δυο ακόμη εταιρείες ηλεκτρικού οι οποίες και τον έβαλαν σε αποκοπή. Κοντολογίς, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε έναν «καραμπινάτο» κακοπληρωτή.


Oμολογουμένως, είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλείται fakenews. Πριν από λίγες ημέρες, είχε αναφερθεί από του βήματος της Βουλής σε περίπτωση «ηλικιωμένου στα Κρέστενα Ηλείας», ο οποίος φορούσε μάσκα που απλώς «δεν κάλυπτε τη μύτη του».


Οπως κατήγγειλε τότε ο κ. Τσίπρας, οι Αρχές δεν έδειξαν κατανόηση και του επέβαλαν το πρόστιμο των 300 ευρώ με αποτέλεσμα ο φερόμενος ως ηλικιωμένος να έχει σημαντικό πρόβλημα στη διαβίωσή του.


Ωστόσο, σύμφωνα με την αποκάλυψη της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Αυγερινοπούλου, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι, καθώς ο πολίτης δεν ήταν συνταξιούχος, αλλά γεννηθείς το 1965 και επίσης δεν φορούσε καθόλου μάσκα! Μάλιστα, ο ίδιος ο πολίτης, μιλώντας ρε ραδιόφωνο της περιοχής είχε διαψεύσει τον κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας όσα είχε πει η βουλευτής της ΝΔ.