«(Ο δείκτης θετικότητας) προκύπτει από τη διαίρεση των θετικών κρουσμάτων που εντοπίζονται κάθε ημέρα, διά του συνόλου των μοριακών τεστ (όχι των rapid) που έχουν γίνει. Όταν ο δείκτης αυτός είναι πάνω από το 4, τότε σημαίνει συναγερμός στις αρχές». (Αυγή, 11/12/2020).

Είναι απίστευτο, αλλά ούτε απλή μέθοδο των τριών γνωρίζουν εκεί στην Αυγή… Προκειμένου, μάλιστα, να «δικαιολογήσουν» την προσπάθειά τους να αποκλείσουν λάθρα από το σύνολο των διενεργηθέντων ημερησίως rapid test από τον υπολογισμό του δείκτη θετικότητας, μας «εξηγούν» ότι ο δείκτης αυτός προκύπτει – άκουσον, άκουσον – «από τη διαίρεση των θετικών κρουσμάτων (sic) που εντοπίζονται κάθε ημέρα, δια του συνόλου των μοριακών τεστ, και όχι των rapid”…

Πρώτον και κύριο, ο δείκτης θετικότητας είναι ποσοστό και δεν μπορεί να προκύπτει από μία απλή… διαίρεση, και μάλιστα με ένα κλάσμα, το οποίο θα έδινε πάντα πηλίκον μικρότερο της μονάδας! Έλεος!

Δεύτερον, να μας εξηγήσουν εκεί στην Αυγή γιατί εκείνοι δεν μετρούν τα rapid, αν όχι για να «ανακαλύπτουν» δήθεν δείκτες θετικότητας υψηλότερους ακόμη και από το 20%.

Να κλάψουμε ή να γελάσουμε;