H δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, αναδεικνύει τη διαφορά 15,4 μονάδων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου.


Βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜεΡΑ 25 με ποσοστό 3%.






Την ίδια στιγμή, οι αναποφάσιστοι αποτελούν το ποσοστό του 13,8% ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,4% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης Alco.





Χαίρει εμπιστοσύνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Eπίσης, καταγράφεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε ως πρωθυπουργό», το 42% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23% τον Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 31% δηλώνει «κανέναν» από τους δύο.





Τι απαντούν οι πολίτες για τον κοροναϊό και τους επιστήμονες 


Η δημοσκόπηση ζήτησε από τους ερωτηθέντες να απαντήσουν κατά πόσο πιστεύουν πως οι επιστήμονες της επιτροπής για τον κορωνοϊό κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το 64% των ερωτηθέντων απαντά «ΝΑΙ», ενώ 24% δηλώνει «ΟΧΙ».






Πού αποδίδουν οι πολίτες την διασπορά του κοροναϊού


Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση της Alco καταγράφει την άποψη των πολιτών στο ερώτημα «πού οφείλεται περισσότερο η έξαρση της πανδημίας». Το 46% αποδίδει την διασπορά στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, ενώ για το 31% των ερωτηθέντων, ευθύνη φέρουν πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα.






Την ίδια στιγμή, το 54% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο από αυτά.





Σχεδόν 1 στους 3 θα κάνει αμέσως το εμβόλιο 


Η δημοσκόπηση της Alco δίνει και την εικόνα της κοινής γνώμης για το εμβόλιο ενάντια στον κοροναϊό. Το 33% των ερωτηθέντων αναφέρει πως θα κάνει το εμβόλιο αμέσως, ενώ 42% αυτών σημειώνουν πως θα περιμένουν.






Προθυμότεροι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται και η εκτίμηση των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο και με βάση την ηλικία τους. Φαίνεται πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μοιάζουν περισσότερο πρόθυμοι να κάνουν άμεσα το εμβόλιο.






Χειρότερα θα αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ την πανδημία


Στο ερώτημα «αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ πώς θα αντιμετώπιζε την πανδημία», 38% απαντά χειρότερα από τη ΝΔ, 35% δηλώνει πως η αντίδρασή του θα ήταν παρόμοια, ενώ ένα 17% των ερωτηθέντων απαντά πως θα την αντιμετώπιζε καλύτερα.







Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί 


Στο τέλος της δημοσκόπησης, η Alco δίνει έναν πίνακα δημοτικότητας των υπουργών της κυβέρνησης. Δημοφιλέστερος εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθούνο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Πλακιωτάκης.