Η περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας συζητήθηκε στη σημερινή σύνοδο της ολομέλειας του 4ου κύκλου διυπουργικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για το συγκεκριμένο θέμα.


Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, αναφέροντας πως η διακρατική συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα συνεργασίας, που εκτείνεται σε τομείς αιχμής όπως η ενέργεια, η βιο-οικονομία και η έρευνα στον κλάδο της υγείας.


«Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι πως έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα πολύ σημαντικές συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και βιομηχανιών και από τις δυο χώρες. Η συγκυρία αυτή έχει συμβάλει στο να δημιουργηθούν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συμφωνίας και σε άλλους τομείς, αμοιβαίου στρατηγικού ενδιαφέροντος.


Παράλληλα συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω την συνεργασία μας. Πέραν της σύμπραξής μας σε θέματα ποιοτικής έρευνας, είναι εξίσου σημαντικό να ανταλλάξουμε γνώσεις και απόψεις όσον αφορά την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών προς όφελος της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας μας» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.