«Η χθεσινή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και απορώ πως ένας άνθρωπος που διοίκησε αυτή τη χώρα επί σχεδόν 5 χρόνια και θα έπρεπε να έχει ένα αυξημένο κριτήριο για το πώς επικοινωνείς κάτι με τον κόσμο, έπεσε σε αυτή την παγίδα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους», με τους δημοσιογράφους Γιώργος Κουβαράς και Γιώργος Πιέρρος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Αναφορικά με το εξώδικο που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο αλλά και στον Γιάννη Κουρτάκη, ο κ. Παπαχρήστος σημείωσε ότι «εδράζεται σε δύο στοιχεία».

«Το δεύτερο είναι ότι οι περίοικοι βλέποντας όλο αυτό τον οργασμό που γινόταν για να ανακατασκευαστεί το σπίτι, που ήταν ερείπιο μέχρι τις αρχές του χρόνου, λέγανε ότι αυτή η ανακαίνιση κοστίζει εκατομμύρια. Και κράτησε και 8 μήνες, δεν ήταν μια απλή ανακαίνιση. Ανέφερα τους περίοικούς, δεν το πήρα πάνω μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Επίσης το άλλο που διέρρεαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το Σάββατο ήταν ότι την ανακαίνιση την πλήρωσε η οικογένεια Τσίπρα, προκειμένου να τύχει ένα καλύτερο μίσθωμα», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Ήρθε λοιπόν  η ανακοίνωση του τέως πρωθυπουργού χθες και έβαλε τα πράγματα κατά τη δική του άποψη στη θέση τους. Κατά τη δική μας άποψη είναι εντελώς γελοία η απάντηση», τόνισε ο κ. Παπαχρήστος.

«Στην Αθήνα ζούμε, 500 ευρώ βίλα στην περιοχή του Σουνίου δεν υπάρχει ούτε στα πιο μακρινά μας όνειρα», σχολίασε δεικτικά ο ίδιος.

Παράλληλα ο κ. Παπαχρήστος επεσήμανε ότι δεν αποσύρει και δεν αλλάζει το ρεπορτάζ του και τόνισε ότι «δεν έχει κάνει κανένα λάθος το ρεπορτάζ του. «Δεν έχω κάνει καμία δήλωση».

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα προχωρήσει σε αυτό που κάνει. Και που είναι η πρώτη φορά, δεν θυμάμαι πρωθυπουργός ή τέως πρωθυπουργός να είχε στραφεί κατά του τύπου με αυτό τον άθλιο τρόπο», τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Στέλνει εξώδικο σε εμένα και στην εφημερίδα, στέλνει εξώδικο στον Γιάννη Κουρτάκη και μετά από μερικά λεπτά τα βλέπουμε αναρτημένα στις ηλεκτρονικές σελίδες της Αυγής της Εφημερίδας των Συντακτών το ντοκουμέντο κτλ. Δηλαδή τι κάνει; Μας στέλνει το εξώδικα και φροντίζει να δημοσιοποιηθούν και μας λέει τώρα να τα δημοσιεύσουμε και εμείς. Δεν θυμάμαι ποτέ πρωθυπουργός να έχει στραφεί έτσι έτσι», επισήμανε ο κ. Παπαχρήστος.