Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έπειτα από την αποκάλυψη της εφημερίδας Παραπολιτικά για το νέο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί ο πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει με αφορμή το δημοσίευμα των Παραπολιτικών σχετικά με την μετακόμιση του Αλέξη Τσίπρα από την λαϊκή συνοικία της Κυψέλης σε πολυτελή κατοικία στην περιοχή του Σουνιου.

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου ναι μεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της εν λόγω οικίας, εντούτοις αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε έχει μετακομίσει ούτε έχει προχωρήσει σε κάποια αγορά.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστήριου αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες» στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που έθεσε με ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «εδώ και έξι χρόνια, είναι δημόσια γνωστό ότι νοικιάζει (ο Αλέξης Τσίπρας) μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στη περιοχή του Σουνίου».

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι μια ματιά στο πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα για το 2019, το οποίο είναι δημόσιο έγγραφο, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει δημοσιευμένο κανένα μισθωτήριο.


Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, παρά τις διαψεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται στο ζήτημα, απαιτώντας απαντήσεις: «Ποιος νοικιάζει τη βίλα, ποιο είναι το μισθωτήριο και πού αποτυπώνεται στο πόθεν έσχες».

«Όσο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει για τη βίλα στο Σούνιο, μέσω της σύγχυσης και των fake news, εμείς περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

Επιβεβαιώνει ότι νοικιάζει βίλα στο Σούνιο και ότι πρόκειται για διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα;
  • Πού αποτυπώνεται αυτό στο πόθεν έσχες;
  • Ποιος του νοικιάζει τη βίλα;
  • Ποιο είναι το μίσθωμα;
  • Πού είναι το μισθωτήριο;
  • Τι είναι αυτό που τον κάνει να αποφεύγει επί 24 ώρες να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το σήμερα;», ήταν τα ερωτήματα που έθεταν.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, υπογράμμιζαν ότι η δημοσιογραφία των fake news κάνει τα τρολ της ΝΔ να μοιάζουν αρσακειάδες». Έκαναν λόγο, δε, για τραγελαφικά δημοσιεύματα, που στόχο έχουν να καλύψουν το βατερλό της Πάρνηθας και προσέθεταν χαρακτηριστικά: «Τους ενημερώνουμε ότι εάν θέλουν μπορούν να περάσουν από το σπίτι του στην Κυψέλη για καφεδάκι και κουραμπιέδες. Μπορεί έτσι κάπως να γλυκαθούνε και να ανακαλύψουν ότι η δημοσιογραφία των fake news έχει κοντά ποδάρια».

Η Νέα Δημοκρατία είχε προηγουμένως σηκώσει τους τόνους, ζητώντας εκ νέου εξηγήσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ως απάντηση σε δημοσιεύματα, μας πληροφορεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακομίζει. Στην ανακοίνωση αυτή λέει διάφορα χαριτωμένα, αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιον και με ποιο μίσθωμα; Αναμένουμε τη συμπληρωματική ανακοίνωση», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της Κουμουνδούρου, στην οποία κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία ότι ψάχνει απεγνωσμένα να αλλάξει τη συζήτηση. «Η ΝΔ μπροστά στον πανικό της για το χάος που έχει δημιουργήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην κατακραυγή από την καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αλλάξει τη συζήτηση», υπογράμμιζαν και συμπλήρωναν: «Το κάνει, όμως, τόσο άγαρμπα που εκτίθεται. Ενημερώνουμε, λοιπόν, τη ΝΔ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγόρασε καμία βίλα γιατί δεν είχε την τύχη να έχει οικογενειακό φίλο τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens ώστε να την έχει μαζί του μεσοτοιχία. Ούτε επίσης διαθέτει οικογενειακή offshore ώστε να αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι.
Εδώ και έξι χρόνια, είναι δημόσια γνωστό ότι νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στη περιοχή του Σουνίου.

Αν η ΝΔ, μετά από έξι χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί σήμερα, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν φοράει μάσκα όταν κάνει ποδηλατάδα και φωτογραφίζεται με κόσμο, έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστήριου αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες. Καλό, πάντως, είναι να γνωρίζει ότι δεν απευθύνεται σε κρετίνους αλλά σε πολίτες που καταλαβαίνουν. Όποτε, αντί για ανοησίες, ας ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό, όπως να προσλάβει γιατρούς στο ΕΣΥ και να πληρώσει τις εφημερίες τους».