Για τον νέο κύκλο του Επενδυτικού - Αναπτυξιακού Νόμου, και τις αναπτυξιακές προοπτικές για την εθνική οικονομία συζήτησαν ο αυφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο τηρούν για πρώτη φορά το χρονοδιάγραμμα για τον νέο κύκλο του Αναπτυξιακού Νόμου και προχωρούν στην υλοποίηση της έναρξής του για την προκήρυξη επενδυτικών σχεδίων. Η δημιουργία των απαραίτητων μηχανισμών έτσι ώστε πολύ γρήγορα να διανεμηθούν πόροι στην ελληνική επιχειρηματικότητα είναι αναγκαία», δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε, στο πλαίσιο του νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων, η πιθανή αλλαγή των ποσοστών ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου για την περιοχή της Αχαΐας.

Ο κ. Κατσανιώτης έθεσε, επίσης, στον κ. Παπαθανάση το θέμα ένταξης και ενίσχυσης των πλαστικών θερμοκηπίων στην περιοχή της Αχαΐας. Οι επενδύσεις που αφορούν θερμοκήπια έχουν ενίσχυση 45% για την κατασκευή τους και τα υπόλοιπα είναι ενίσχυση του εξοπλισμού. Στην περιοχή μας όμως, τόνισε ο βουλευτής, οι ανάγκες μηχανολογικού εξοπλισμού για τα θερμοκήπια είναι περιορισμένες. Οι δαπάνες κατασκευής του θερμοκηπίου θα πρέπει να θεωρούνται παραγωγικός εξοπλισμός και να μπορούν να ενισχυθούν μέχρι και το 80% του ποσού της επένδυσης.

«Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η επιφάνεια κάλυψης με θερμοκήπια , χωρίς επιπλέον κόστος για το κράτος και θα έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του εισοδήματος των αγροτών μας», δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης και συνέχισε «με λίγα λόγια, αντί να επιδοτήσουμε την κάλυψη παραπάνω στρεμμάτων με θερμοκήπια, o νόμος μέχρι στιγμής αναγκάζει τους αγρότες της περιοχής μας να αγοράζουν εξοπλισμό που τις περισσότερες φορές διαθέτουν ή δεν έχουν ανάγκη». 

Η ανάρτηση του Ανδρέα Κατσανιώτη: