Σε μία σημαντική συνάντηση μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών και Ασίας συμμετείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα την Τρίτη το πρωί. Η παρουσία του κ. Βλάση σε ακόμη μία διάσκεψη σε επίπεδο υπουργών - στην οποία συμμετείχαν μόλις 3 υφυπουργοί – αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, στην πράξη και την εμπιστοσύνη του Νίκου Δένδια προς το πρόσωπό του.

Ο αναβαθμισμένος αυτός ρόλος γίνεται κατανοητός, αν αναλογισθεί κανείς ότι στο πάνελ συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, ο Ιταλός Υπ. Εξ. Luigi di Maio, αλλά και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Josep Borell.

Η υπουργική Διάσκεψη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιανατολικής Ασίας (ASEAN), φιλοξενήθηκε από τη Σιγκαπούρη και λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

γηξ

Ο υφυπουργός εξήρε τον ρόλο της χώρας μας ως παγκόσμια ναυτική δύναμη, που ενώνει τρεις ηπείρους αναδεικνύοντας την καίρια θέση μας και διεθνή ισχύ της.

Ο Κώστας Βλάσης τόνισε πως «η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο την απολιγινιτοποίηση περνώντας σε μία νέα εποχή, αυξάνοντας παράλληλα την διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε βάθος χρόνου πάνω από 60% στην ηλεκτρική παραγωγή». Σημείωσε, επίσης, πως «μέσω των εδαφών της ανοίγονται μονοπάτια για τους αγωγούς αερίου που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και διακίνηση πλούτου από την Ασία προς την Ευρώπη».

Κλείνοντας, ο υφυπουργός επεσήμανε την πίστη του στον Ευρωασιατικό διάλογο συνεργασίας και προόδου για την επιστήμη και την καινοτομία, που θα θέσει τα θεμέλια για την ενδυνάμωση των κρατών της Υπουργικής Συνόδου Ε.Ε.- ASEAN.