Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει και ένα ανέκδοτο απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη που του απάντησε.

Το πρώτο στάδιο

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε στα ζητήματα που του έθεσε, είπε το ανέκδοτο με τις τρεις επιστολές που παραλαμβάνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός όταν αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το ανέκδοτο που διηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις κρίσεις ο πρωθυπουργός ανοίγει την πρώτη επιστολή και λέει μέσα «πες ότι φταίνε οι προηγούμενοι». Η δεύτερη επιστολή γράφει «πες ότι φταίνε οι υπουργοί σου». Και η τρίτη επιστολή λέει «ετοίμαζε τη δική σου επιστολή».

Η ιστορία

Ο Αλέξης Τσίπρας, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο που λέει ότι φταίνε οι προηγούμενοι, προβλέποντας ότι ο κ. Μητσοτάκης σύντομα θα πει ότι φταίνε οι υπουργοί του και θα κάνει ανασχηματισμό και εν συνεχεία θα πάει σε εκλογές.

Το πότε θα πάτε στο τρίτο στάδιο θα το δείξει η ιστορία είπε ο κ. Τσίπρας.

Τελειώνοντας τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός πήρε για μερικά δευτερόλεπτα το λόγο και αντέτεινε με νόημα: «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές στο Μαξίμου, ούτε ρούτερ δεν βρήκα».