«Ο κ. Γεραπετρίτης άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αναφέρεται στους νεκρούς για πολιτικά οφέλη».

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «στην κυβέρνηση σκέφτονται νεοφιλελεύθερα, δηλαδή αν πάρουμε γιατρούς και φτιάξουμε ΜΕΘ τι θα τις κάνουμε μετά το τέλος της πανδημίας».

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως «η κριτική της αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι στη λογική δεν κάνατε αυτό ή δεν κάνατε εκείνο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη, ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους νεκρούς ούτε να αναφέρεται στους νεκρούς είτε για πολιτικά οφέλη είτε οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεύτερον, εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήθελε να πει κάτι, είπε κάτι άλλο αλλά το είπε. Δεν είναι κακός άνθρωπος ούτε ο κ. Γεραπετρίτης ούτε κάποιος άλλος από την κυβέρνηση όμως σκέπτονται πάρα πολύ νεοφιλελεύθερα. Δηλαδή σκέφτονται ότι αν πάρουμε τώρα γιατρούς τι θα τους κάνουμε όταν θα τελειώσει η πανδημία. Αν φτιάξουμε και άλλες ΜΕΘ τι θα τις κάνουμε όταν θα τελειώσει η πανδημία, αυτό όμως είναι λάθος σκέψη. Υπάρχουν μερικά πράγματα που σαν χώρα είμαστε πολύ πίσω, στο ΕΣΥ είμαστε πίσω και σκεφτόμαστε και με πίσω λογικές. Στα ζητήματα της παιδείας είμαστε πολύ πίσω σαν χώρα, δεν λεω για την κα Κεραμέως και τώρα που τα έχει κάνει μπάχαλο αλλά και προηγούμενα άρα έχουμε πολλά να κάνουμε. Στο χωριό μου λέμε ''καλύτερα να περισσεύει παρά να λείπει''».

«Το πραγματικό ερώτημα σε αυτή την περίοδο που έχουμε πανδημία είναι πόσες ΜΕΘ θα φτιάξουμε, πόσα τεστ θα έχουμε, πόσους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό χρειαζόμαστε. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, δεν το κάναμε ως χθες, να το κάνουμε τώρα είναι να πούμε στους 6 επόμενους μήνες τι πρέπει να κάνουμε και πόσα λεφτά έχουμε άρα και τι μπορούμε να κάνουμε, να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα μαζί σε αυτό. Να πούμε ο κύριος τάδε ή ο κύριος τάδε ο λοιμωξιολόγος να αναλάβει αυτό το σχέδιο, να το πάρει στους ώμους του, να γίνει υπουργός Υγείας και να μη μεταφέρεται το χρέος σε κανέναν. Και να πούμε ότι λεει η επιτροπή να είναι απαλλαγμένο από πολιτικές πιέσεις και να της έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν λέμε να συγκυβερνήσουμε είπαμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο και η κυβέρνηση θα το εκτελέσει. Μια αντιπολίτευση η οποία επιδιώκει και θέλει να κυβερνήσει πρέπει να δρα σαν να ήταν κυβέρνηση. Με αυτή τη λογική να είναι οι προτάσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να ανεβούν οι τόνοι της αντιπολίτευσης το επόμενο χρονικό διάστημα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «'Η κριτική της αντιπολίτευσης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα πρέπει να έχει το εξής χαρακτηριστικό, ''δεν κάνατε αυτό, δεν κάνετε εκείνο'', στη λογική ''κάντ’ το''. Αν είναι να ανέβουν οι τόνοι πάνω σε αυτή τη λογική να ανέβουν, αν είναι να ανέβουνε οι τόνοι στη λογική της κοκορομαχίας ο κόσμος θα πει ''εδώ δεν έχουμε να φάμε, εδώ αρρωσταίνουμε και εσείς κοκορομαχείτε; Δείξτε το πραγματικό ενδιαφέρον''».