«Πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε πίσω Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Έλενα Λάσκαρη, προσθέτοντας ότι «κάθε οικογένεια έχιε μία δικιά της ιστορία”. Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε στο νέο κίνητρο φορολογικής έκπτωσης για όσους μεταφέρουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.


Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μίλησε ακόμη για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς σημειώνοντας πως ύστερα από την απόφαση του SSM να μην δεχθεί να καταβληθούν σε μετρητά οι τόκοι του ομολόγου (CoCo) και τη μετατροπή του σε μετοχές, το ΤΧΣ θα καταστεί προσωρινά ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας. Υπογράμμισε πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα για τους καταθέτες, χαρακτηρίζοντας την τράπεζα ραχοκοκαλιά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Προσέθεσε επίσης ότι η Πειραιώς ανακοίνωσε προγραμμα απομείωσης κόκκινων δανείων.


Τέλος, ο κ. Πατέλης μίλησε για τη στήριξη που θα λάβει η Aegean από το κράτος. Για πρώτη φορά θα κληθούν να βάλουν λεφτά και οι μέτοχοι μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ενώ για πρώτη φορά επίσης το κράτος θα λάβει σε αντάλλαγμα δικαιώματα προαίρεσης (warrants) συμμετέχοντας δι’ αυτού του τρόπου και στα μελλοντικά κέρδη της επιχείρησης.