Ούτε θετική ούτε αρνητική απάντηση απέστειλε τελικά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) στον γενικό γραμματέα υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, ο οποίος είχε αποστείλει νωρίτερα την Πέμπτη τελεσίγραφο, προκειμένου οι ιδιωτικές κλινικές – μέλη της (ΠΕΙΚ) στη Θεσσαλονίκη να δηλώσουν μέχρι τις 9 μ.μ. της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας ότι παραχωρούν 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με ελαφρά ή/και πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19, προκειμένου το υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει σε διαδικασίες αναγκαστικής επίταξης.


Η διοίκηση της ΠΕΙΚ δεν απάντησε ποτέ – τουλάχιστον μέχρι τις 10 μ.μ., μία ώρα μετά το πέρας της χρονικής προθεσμίας - στον Γιάννη Κωτσιόπουλο.


Το θέμα θα εξετασθεί το πρωί της Παρασκευής από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην τακτική ημερήσια σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και όλα δείχνουν ότι ο Βασίλης Κικίλιας θα προχωρήσει τελικά σε έκδοση της προβλεπόμενης από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπουργικής απόφασης, με την οποία θα επιτάσσονται υπέρ του Δημοσίου τουλάχιστον 200 κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης