«Εχθές υπήρχαν συγκεκριμένοι στόχοι που έπρεπε να καλυφθούν, ο πρώτος και ο πιο βασικός που έχουμε κάθε χρόνο είναι οι μπαχαλάκηδες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφορικά με τις χθεσινές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

«Είδατε χθες να κουνηθούν οι μπαχαλάκηδες; Άρα εκεί έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά που προφανώς δεν έγινε τυχαία όλο αυτό», διερωτήθηκε ο κ. Ρωμανός.

«Στην Αθήνα έγινε ότι έπρεπε, στο Μέγαρο Μουσικής ουσιαστικά απαγορεύτηκε η πορεία, δεν πήγαν στην Αμερικάνικη πρεσβεία. Ήταν μάξιμουμ 200 άτομα που βγήκαν από το μετρό και μέσα σε ένα τέταρτο είχαν διαλυθεί με τις συστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που περιμένω είναι το σύνολο των προστίμων που δόθηκαν χθες γιατί πρέπει να ξέρουν οι ακροατές μας ότι εκτός του ότι έγιναν δεκάδες συλλήψεις μόνο από τις συγκεκριμένες πολιτικές εκδηλώσεις αλλά και συνολικά εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα, όλες αυτές οι συλλήψεις και οι προσαγωγές συνοδεύτηκαν από πρόστιμα. Θα βγάλουμε τα σύνολα των προστίμων για να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει κανείς υπεράνω του νόμου», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Έχουμε μια διαδικασία της Δικαιοσύνης η οποία θα ξεκινήσει για να διερευνηθούν και οι ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων που οργάνωσαν συγκεκριμένα πράγματα χθες βαδίζοντας παράνομα», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο κ. Ρωμανός ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πια ότι αυτή η ενεργητική εξωτερική πολιτική που έχει επιλέξει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, αποδίδει καρπούς, αυτό είναι ένα παράδειγμα εν μέσω όλων των άλλων με τα οποία ασχολούμαστε καθημερινά που τρέχει. Τρέχει σε επίπεδο και γεωπολιτικό μιας κοινής συναντίληψης σε αυτό το κομμάτι αλλά και σε επίπεδο επενδύσεων, συμφωνιών στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό κοκ και όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων κινήσεων που έχουμε δει εν μέσω πανδημίας με την Ελλάδα να ανεβαίνει θέσεις στις λίστες και στην κατάταξη όσον αφορά τις επενδύσεις όταν όλες οι άλλες χώρες πέφτουν εν μέσω πανδημίας και λόγω πανδημίας».

«Άρα εκεί γίνεται μια τεράστια δουλειά, θα φανούν τα αποτελέσματα της μόλις περάσουμε από αυτό το τούνελ στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Θεωρώ ότι μόλις βγούμε από αυτό το τούνελ θα έχουμε πολύ χρόνο να δούμε όλη αυτή τη δουλειά που γίνεται για την προσέλκυση επενδύσεων και είναι πρωτόγνωρη και με πρωτόγνωρα αποτελέσματα», εξήγησε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

«Για πρώτη φορά βλέπουμε σε όλα τα πεδία να αλλάζει σελίδα αυτή η χώρα και αυτό εν μέσω αυτής της κατάστασης που όλοι είναι στριμωγμένοι στη γωνία πρέπει να λεει πολλά σε όλους», τόνισε.