«Τη φασαρία την προκάλεσε η ΝΔ με το να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε να διαχειριστεί το θέμα διαφορετικά».

Ακόμη υποστήριξε πως «η απαγόρευση ήταν πολιτική και όχι υγειονομική».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τη «φασαρία» που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ανέφερε: «Δεν την κάναμε εμείς τη φασαρία, τη φασαρία την έχει προκαλέσει η πολιτική επιλογή της ηγεσία της ΝΔ να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα πολλές μέρες πριν το Πολυτεχνείο. Για αυτό επιστρατεύτηκε ο κ. Μπογδάνος με το γνωστό ενωτικό και συσπειρωτικό του λόγο σε όλα τα ζητήματα τα οποία συζητάμε τα τελευταία χρόνια , για αυτό βγάλανε μπροστά όλους αυτούς οι οποίοι λέγανε τα προηγούμενα χρόνια ότι δεν υπήρχανε νεκροί στο Πολυτεχνείο, για αυτό βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πυρός αυτοί οι οποίοι αντικατέστησαν το Μιχαλολιάκο, την ηγεσία της ΕΠΕΝ και σήμερα είναι βουλευτές και υπουργοί στην ελληνική δημοκρατία».

«Κατά τη γνώμη μας η κυβέρνηση έπρεπε να το χειριστεί τελείως διαφορετικά όπως για παράδειγμα έγινε και την Πρωτομαγιά δηλαδή να φωνάξει τα κόμματα, να φωνάξει τους οργανωτές της πορείας και να μπορέσει να ξεκινήσει ένα διάλογο», υποστήριξε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε και τα άλλα κόμματα να υιοθετήσουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Εμείς εισηγηθήκαμε σε όλα τα κόμματα να κάνουν αυτό το οποίο κάναμε εμείς, το πρόβλημα όμως προέρχεται από το γεγονός ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη που έδωσε εντολή στον κ. Χρυσοχοϊδη που έδωσε εντολή στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ πυροδοτήθηκε και εκτροχιάστηκε ένα κλίμα. Φαίνεται σήμερα πλέον καθαρά ότι το μέτρο απαγόρευσης των συναθροίσεων δεν ήταν υγειονομικό αλλά ήταν πολιτικό. Διότι σήμερα 18 Νοεμβρίου δεν έχουμε άλλο υγειονομικό χάρτη, δυστυχώς, σε σχέση με αυτό που είχαμε στις 17 ή στις 16 ή στις 15 αλλά πάρθηκε ένα μέτρο ακραία καταστολής και όπως είπαν πολλοί προοδευτικοί συνταγματολόγοι, με σοβαρά συνταγματικά ελλείμματα».

Αναφορικά με το κοινό το ψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ –ΜέΡΑ 25, ανέφερε: «Το κείμενο έλεγε να τιμήσουμε την αγωνιστική μνήμη του Πολυτεχνείου. Το κείμενο εστίαζε στον άθλιο απαράδεκτο κυβερνητικό αυταρχισμό. Σε αυτό το πνεύμα για παράδειγμα ήταν και η δήλωση του κ. Κασταντίδη από το ΚΙΝΑΛ».

Για την κα Λινού, σημείωσε: «Η κα Λινού δεν είναι θέμα αν είναι κοντά ή δεν είναι κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τίθεται θέμα προσώπου Λινού. Υπάρχουν 10-50-100 πρόσωπα, ψάχνουμε μια λύση η οποία να δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα υγειονομικά ερωτήματα. Κάποιος ο οποίος να ήταν επιστημονικά παρών σε όλη αυτή την κρίση. Δεν είναι πολιτικό το παιχνίδι αυτή τη στιγμή, το ζήτημα είναι υγειονομικό. Έχουν περάσει 8 μήνες μέσα στην πανδημία η πολιτική ηγεσία που διόρισε ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε παταγωδώς, πρέπει να φύγει γιατί είναι μέρος του προβλήματος και για να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα πρέπει να βρεθούνε λύσεις. Δεν θέλουν την κα Λινού, κάποιον άλλο, κάποιον από τη ΝΔ κάποιον που να δίνει απαντήσεις κάποιον τεχνοκράτη. Ούτε να συγκυβερνήσουμε θέλουμε ούτε τίποτα».