«Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση με τον κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης σημειώνοντας ότι «οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν πραγματική μάχη».

Ο κ. Καστανίδης σημείωσε πως «τα χειρουργεία μετατρέπονται σε κλίνες ΜΕΘ».

Ακόμη ανέφερε πως «υπάρχει συνεργασία με ιδιωτικά θεραπευτήρια».

Αναφορικά με το Πολυτεχνείο, σημείωσε πως «οι κανόνες ισχύουν για όλους, όπως επίσης και για τους αστυνομικούς».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χάρη Καστανίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καστανίδης σημείωσε: «Στη Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα, η εικόνα είναι χειρότερη από αυτή που εμφανίζεται στα ΜΜΕ σε ότι αφορά τη μάχη που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της πόλης. Τα περισσότερα νοσοκομεία της πόλης έχουν γίνει νοσοκομεία μόνο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τα χειρουργεία παύουν να λειτουργούν ως χειρουργεία κάτω από την πίεση των συνθηκών, και μετατρέπονται σε χώρους που φιλοξενούν κρεβάτια covid είτε απλά είτε ΜΕΘ. Που σημαίνει ότι όταν θα χρειαστεί ένα κρίσιμο χειρουργείο για άλλον ασθενή θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση ενδεχομένως σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο».

«Υπάρχει βοήθεια που δίνεται από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια τις πολύ τελευταίες μέρες αλλά δεν γίνεται στο πλαίσιο ενός ενιαίου προγραμματισμού. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί από το υπουργείο Υγείας», επισήμανε ο ίδιος.

Αναφορικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Προφανές είναι ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους αλλά ισχύουν για όλους. Ισχύει δηλαδή και για την Αστυνομία τους οποίους τους φουκαράδες τους Αστυνομικούς τους είδα να είναι πολύ περισσότερο συνωστισμένοι από τους άλλους. Ισχύει και για το ΚΚΕ αλλά ισχύει την ώρα που απαγορεύεις όλες τις πιθανές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη στο τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου, απαγορεύεις όλες τις πιθανές συγκεντρώσεις και επιτρέπεις μια, την προβληματική συνάθροιση πάρα πολλών πιστών στον Άγιο Δημήτριο».

«Δεν έκανε χθες μια δήλωση ο Πρωθυπουργός ο οποίος είπε, ορθά κατά την άποψη μου, να αναζητήσουμε όλοι μαζί μια λύση υπό την πρόεδρο της δημοκρατίας; Γιατί δεν το κάνεις 3-4 μέρες πιο μπροστά; Πολώνεις τη συζήτηση στη Βουλή και όχι μόνο πολώνεις τη συζήτηση στη Βουλή αλλά επιτρέπεις τις πιο ακραίες συντηρητικές φωνές μέσα στο κόμμα σου να κανοναρχούν. Γιατί το κάνεις αυτό και το κάνεις τελευταία στιγμή», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η κίνηση των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης που ήθελαν να καταδικάσουν την γενική απαγόρευση κατά την άποψή μου ήταν σωστή, υπάρχουν συνταγματικά προβλήματα αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος την ίδια ώρα να παρακινείς τον κόσμο, την ώρα που διακυβεύεται το θέμα της δημόσιας υγείας, να τον παρακινείς σε συγκεντρώσεις και πορείες που αμφισβητούν. Θα μπορούσε να υπάρχει μια κοινή εκδήλωση του συνόλου της αντιπολίτευσης ενάντια στο γενικό απαγορευτικό που προσκρούει στο άρθρο 11 του συντάγματος χωρίς ταυτόχρονα να καλούμε τον κόσμο σε συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, σε κάτι μαζικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την απάντηση του στο twitter στο ερώτημα γιατί δεν προσυπέγραψε το ΚΙΝΑΛ το κείμενο των τριών κομμάτων, σημείωσε: «Για να δώσω μια απάντηση πρέπει να ελέγχω απολύτως την αλήθεια της ερώτησης μου συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω υπό ποιες συνθήκες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πήρε την απόφαση πάρα δικαίως είπα να τεθεί αλλού το ερώτημα. Εγώ θα συνυπέγραφα αλλά συνδιαμορφώνοντας το κείμενο, για μένα τα θέματα συνταγματικής τάξης είναι πολύ σημαντικά. Άρα θα υπέγραφα ένα κείμενο με το οποίο διαφωνώ για την αντισυνταγματική απόφαση της γενικής απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων αλλά ταυτόχρονα θα ζητούσα στο κείμενο να μην υπάρχει πρόσκληση στον κόσμο για μαζικές συγκεντρώσεις σε συνθήκες πανδημίας».