Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε ολόκληρη την επικράτεια, τη στιγμή που η χώρα πλήττεται σφοδρά από την πανδημία.

Συζητώντας για το ζήτημα ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Σάκης Ιωαννίδης και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Το στέλεχος της ΝΔ χαρακτήρισε ιδεοληπτική και υποκριτική η στάση της αντιπολίτευσης, τονίζοντας τον τεράστιο κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού, σε περίπτωση που μεγάλος αριθμός ατόμων συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του Πολυτεχνείου ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε πως είναι αντικοινωνική, επικίνδυνη και εντελώς εγκληματική : «Ενέχει μια στάση ιδεοληπτική γιατί δεν είναι δυνατόν να έχεις την ίδια στάση την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου που δεν έγιναν οι παρελάσεις και το Πάσχα που οι Εκκλησίες έμειναν κλειστές».

Όταν ωστόσο πήρε τον λόγο ο Μάκης Μπαλαούρας εξέπληξε – δυσάρεστα – τον συνομιλητή του και τους τηλεθεατές.

«Μας συγκρίνει την επέτειο του Πολυτεχνείου που είναι η ζωντανή μνήμη των ανθρώπων, με την παρέλαση που είναι επετειακή, είναι αργία για να καθόμαστε», απάντησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η άποψη του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι στις εθνικές επετείους «καθόμαστε», ενώ την 17η Νοεμβρίου τιμούμε την Δημοκρατία εξόργισε το στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος έδωσε πληρωμένη απάντηση στο άστοχο σχόλιο του Μάκη Μπαλαούρα:

«Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας», αποκρίθηκε ο Σάκης Ιωαννίδης.

Δείτε το απόσπασμα: