Ξεσπάθωσε η Νάντια Γιαννακούλου κατά δημοσιευμάτων που την θέλουν να μεταπηδά στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «εντεταλμένους προβοκάτορες».

Μεταξύ άλλων, γράφει σε ανακοίνωση της η κ. Γιαννακοπούλου, πως «κάπου αυτή η αθλιότητα σε βάρος μου θα πρέπει να τελειώνει. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ και παλεύω δραστήρια και με πάθος για να καταστεί το Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη της Μεταρρύθμισης, της Προόδου και της Σοσιαλδημοκρατίας στην πατρίδα μας κόντρα σε συντηρητικές επιλογές και τον λαϊκισμό, που προκάλεσε τόση ζημιά στη χώρα. Αυτή η άποψή μου είναι σαφής, διατυπωμένη πολλάκις και δημόσια. Άρα, κάθε άλλο σχόλιο συνιστά προβοκάτσια και ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ωμό και χυδαίο ψέμα».

Επιπροσθέτως, υπερασπίζεται την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κι άλλα στελέχη του κόμματος της που βρέθηκαν στο στόχαστρο δημοσιευμάτων τα οποία η κ. Γιαννακοπούλου λέγοντας ότι είναι αναληθή σχόλια που πλήττουν το Κίνημα Αλλαγής, «Απαξιώ και να σχολιάσω αυτές τις αστειότητες και τα αποκυήματα φαντασίας που εξυπηρετούν όσους θέλουν να υπονομεύσουν την προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής για δυναμική αυτόνομη παρουσία και παρέμβαση, όπως συλλογικά έχουμε αποφασίσει και πορευόμαστε αταλάντευτοι».

Καταλήγει πως στην επιστολή της εκπροσωπεί τον εαυτό της και υπερασπίζεται απόψεις, αγώνες και πεποιθήσεις της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της, η Νάντια Γιαννακοπούλου αναφέρει:

«Κύριε Πρώιμε,

Διάβασα έκπληκτη και οργισμένη το άρθρο σας στο anoixtoparathyro.gr με τον περίεργα μπερδεμένο τίτλο « Ο Καραμανλής μίλησε, ο Σημίτης σάλπισε, ο Λαλιώτης δεν σχεδιάζει στην άμμο παλάτια, και ο Σαμαράς φεύγει…», στο οποίο μέσα από μία μυθογραφία με εμφανίζετε « μετεγγραφή για την Ν.Δ» μέχρι την Άνοιξη! Βέβαια, δεν έρχεστε πρώτος, αφού πριν κάποιους μήνες διάφοροι εντεταλμένοι προβοκάτορες με εμφάνιζαν ως έτοιμη να πάω στην Ν.Δ ή έτοιμη να υπουργοποιηθώ! Δεν διδαχθήκατε τίποτα από την παταγώδη αποτυχία αυτών των «εκτιμήσεων», για την οποία ποτέ δεν ζήτησαν συγγνώμη όσοι πρόθυμα έγραψαν όσα κάποιοι τους υπαγόρευσαν.

Ωστόσο, κάπου αυτή η αθλιότητα σε βάρος μου θα πρέπει να τελειώνει. ‘Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ και παλεύω δραστήρια και με πάθος για να καταστεί το Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη της Μεταρρύθμισης, της Προόδου και της Σοσιαλδημοκρατίας στην πατρίδα μας κόντρα σε συντηρητικές επιλογές και τον λαϊκισμό, που προκάλεσε τόση ζημιά στη χώρα. Αυτή η άποψή μου είναι σαφής, διατυπωμένη πολλάκις και δημόσια. Άρα, κάθε άλλο σχόλιο συνιστά προβοκάτσια και ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ωμό και χυδαίο ψέμα.

Ασφαλώς όλο το κείμενο αποτελείται από αναλήθειες και δήθεν σχόλια που πλήττουν συνολικά το Κίνημα Αλλαγής. Εμφανίζετε τον Κώστα Σημίτη να πατρονάρει δήθεν τον κ. Μητσοτάκη, τον Κώστα Λαλιώτη να θέλει να προσωποποιήσει την παράδοση ενός ηγέτη σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου σ΄ ένα νέο, φωτογραφίζοντας τον Α. Τσίπρα, ενώ φτάνετε στο τραγικό σημείο και παρουσιάζετε να περιμένει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την Πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά! Απαξιώ και να σχολιάσω αυτές τις αστειότητες και τα αποκυήματα φαντασίας που εξυπηρετούν όσους θέλουν να υπονομεύσουν την προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής για δυναμική αυτόνομη παρουσία και παρέμβαση, όπως συλλογικά έχουμε αποφασίσει και πορευόμαστε αταλάντευτοι. Προφανώς με την επιστολή αυτή εκπροσωπώ τον εαυτό μου και υπερασπίζομαι τις απόψεις μου, τους αγώνες μου, τις πεποιθήσεις μου. Θεωρώ εντελώς απαραίτητο να ανακαλέσετε όσα αναφέρετε για μένα προσωπικά δημοσιοποιώντας και την επιστολή μου αυτή. Αυτό απαιτεί η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή μου. Διαφορετικά επιφυλάσσομαι να υπερασπιστώ με κάθε νόμιμο τρόπο την πορεία, την ιστορία, τους αγώνες μου, κόντρα στην κατασυκοφάντησή μου, όπως εκφράζεται στο άρθρο σας. Νομίζω ότι είμαι σαφής».