"Παρατήρησα και εγώ την κίνηση στους δρόμους και έχω ζητήσει να έχω μια ενημέρωση για το πού οφείλεται αυτό. Κυρίως να δω τα στοιχεία από τους ελέγχους που έχει κάνει η αστυνομία, τι παραβάσεις έχει βρει και τι λόγους μετακίνησης σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν έχω ακόμη τα στοιχεία, υποπτεύομαι ότι προτιμούν να πάρουν το αυτοκίνητό τους γιατί θα είναι και οι δρόμοι σχετικά άδειοι" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Εφόσον έρθει το εμβόλιο η επίπτωση στην οικονομία θα είναι εκρηκτική, θα γίνει δυνατό rebound. Το βλέπω και στον Τουρισμό, οι προκρατήσεις είναι μεγαλύτερες τώρα από ότι ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2019 για το 2020" ανέφερε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι βγήκε το ΦΕΚ για τα σούπερ μάρκετ, όπου ακολουθώντας το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου και της ΕΣΕΕ και του κ. Καρανίκα προσωπικά, "απαγορεύουμε στα σούπερ μάρκετ γι' αυτές τις τρεις εβδομάδες της καραντίνας να πωλούν βιομηχανικά προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης".

"Ακριβώς για να μην υπάρξουν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τις αλυσίδες και τα καταστήματα εκείνα, μικρά και μεγάλα που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και βλέπουν εκείνα να μένουν κλειστά και τα προϊόντα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση" είπε ο κ. Γεωργιάδης. "Προσπαθούμε να φερθούμε στην αγορά με δίκαιο τρόπο" συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον κ. Πολάκη ανέφερε ότι "αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης είναι εξωφρενικό. Είναι γιατρός, πρώην υπουργός, το δημοσιεύει, βγαίνει και ζητάει και τα ρέστα από πάνω. Φέρνει τον αρχηγό του σε πολύ δύσκολη θέση, ο κ. Τσίπρας χθες προσπάθησε να τον σώσει. Είπε ότι καλώς το έκανε αλλά δεν έπρεπε να το διαφημίσει. Με συγχωρείτε, τι σημαίνει ότι κάνει τεστ τι σχέση έχει; Εγώ αν κάνω τεστ μπορώ να βγω να κυκλοφορήσω και να κάνω ότι θέλω; Αν μου το πει αυτό ο κ. Τσίπρας να το συμφωνήσουμε, αυτό λέμε; Πολιτικά, θα πω ότι ο κόσμος είναι κουρασμένος, πιεσμένος, μέσα στο σπίτι, μπαϊλτισμένος, με τα προβλήματά του ο καθένας, τα μαγαζιά είναι κλειστά, βόλτα δεν μπορούμε να πάμε, σε ένα εστιατόριο δεν μπορούμε να πάμε, τα νεύρα μας είναι σπασμένα, και βγαίνει ο Πολάκης στο Facebook και καλοπερνάει, είναι σωστό αυτό; Δεν είναι σωστό, δεν γίνεται".