Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για την καίρια συμβολή του στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ελληνικών ποικιλιών, τη θέσπιση νέων μέτρων προστασίας και το άνοιγμα νέων αγορών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, δρ Ιωάννης Βογιατζής.


Ικανοποίηση από τον οινοπαραγωγικό κλάδο


Στην επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό εκφράζεται η ικανοποίηση εκ μέρους του οινοπαραγωγικού κλάδου για την εφαρμογή των μέτρων απόσταξης (Απόσταξης Κρίσης Οίνου) και του μέτρου της Πρώιμης Συγκομιδής (Πράσινος Τρύγος), στα οποία προχώρησε το υπουργείο για την ανακούφισή των οινοπαραγωγών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού, μέτρα που αποσυμφόρησαν τα πλεονάσματα του αδιαθέτου κρασιού και συνέβαλαν στην ομαλή εξέλιξη του φετινού τρύγου.


Επιπλέον, ο κ. Βογιατζής καλωσόρισε τη διαβεβαίωση του κ. Βορίδη ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να επαναλάβει την εφαρμογή των ανακουφιστικών μέτρων και μέσα στο 2021, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο και διαβίβασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο για την ενίσχυση των οινοπαραγωγών.


Παράλληλα, την καθοριστική συνδρομή του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που λειτούργησε με αμεσότητα, γνώση και μεθοδικότητα σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και τις στοχευμένες ενέργειες του Μάκη Βορίδη, τόσο στην ανάδειξη του πολλαπλασιαστικού υλικού όσο και στο άνοιγμα της αγοράς της Τυνησίας, εξήραν και τα φυτώρια αμπέλου Μπακασιέτα με ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό.


Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης είχε επισκεφτεί πρόσφατα τις εγκαταστάσεις των φυτωρίων στη Νεμέα όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα του πολλαπλασιαστικού υλικού με τη συνδρομή και του κανονιστικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή αμπέλου που υπέγραψε τον Φεβρουάριο, έπειτα από αρκετά χρόνια απραξίας.