Με νέες ύβρεις, αλλά κυρίως με ανευθυνότητα απαντά η αντιπολίτευση  στο αίτημα του πρωθυπουργού να ασκείται κριτική στην κυβέρνηση και όχι στους επιστήμονες, σεβόμενοι όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα και οι πολίτες. Ο μπουρδολόγος, όσων αφορά στην δημόσια κριτική του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατήγγειλε ως «μπούρδες» τους ισχυρισμούς του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, για την μεταδοτικότητα του ιού μεταξύ των παιδιών του δημοτικού.

 Εμμένοντας στην τακτική που ο ίδιος και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακολουθήσει απέναντι στους επιστήμονες που συνδράμουν με κάθε δυνατότητά τους στην προσπάθεια όλης της χώρας, να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού και να παραμείνουν ασφαλείς οι πολίτες, ο κ. Πολάκης επέλεξε για άλλη μια φορά να βάλει στο στόχαστρο τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον άνθρωπο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμπιστεύεται τόσο για την επιστημονική του επάρκεια, όσο και την προσφορά του στην μάχη που δίνει η χώρα κατά της πανδημίας.

 Ειδικότερα, έντονη προσωπική κριτική κατά του Σωτήρη Τσιόδρα άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη».

Ο Παύλος Πολάκης περιέγραψε ως «αρλούμπα» ότι «τα μικρά παιδιά δεν μεταδίδουν». «Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές, κ. Σωτήρη μου, ότι τα παιδιά του Δημοτικού κολλάνε λιγότερο. Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της αισχρής πολιτικής. Ο λόγος αυτού του μέτρου, δεν είναι ότι κολλάνε λιγότερο, αλλά τα παιδιά 5-7 χρονών δεν μπορούν να κάτσουν μόνα τους στο σπίτι, ενώ τα μεγάλα παιδιά κάθονται», είπε ο κ. Πολάκης.

«Ρωτώ τον "φίλτατο Σωτήρη", όπως τον αποκάλεσε ο πρωθυπουργός, ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την απόφασή της στα θέματα του ανοίγματος των σχολείων, του τουρισμού και των γηπέδων, για τα οποία είχε πάρει αρνητική θέση ή έβαζε όρους», ρώτησε ο κ. Πολάκης. Κατέθεσε τη θέση ότι «οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υπακούουν σε εντολές πολιτικής διαχείρισης, λένε την άποψή τους, δεν την αλλάζουν με βάση τις πολιτικές οδηγίες». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι παίρνει «όλο το βάρος της καταγγελίας».

Με αήθη πολιτικά τρόπο για άλλη μια φορά ο Παύλος Πολάκης απευθύνεται σε έναν επιστήμονα του κύρους του κ. Τσιόδρα, αλλά και όλης της επιστημονικής κοινότητας, καθώς τα δεδομένα που επικαλείται ο κ. Τσιόδρας είναι μέσα από έρευνες και μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Πολάκης ισχυρίζεται ωστόσο ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα τα πράγματα και τα επιστημονικά δεδομένα που ισχύουν για τον κοροναϊό και την μετάδοσή του. Μάλιστα κάνει και… μαθήματα και εκφράζει την δική του άποψη με τόνο επιθετικό και προσβλητικό, που για άλλη μια φορά δεν τιμά ούτε τον ίδιο, μιας και αυτοαποκαλείται και «επιστήμονας» γιατρός, αλλά ούτε τιμά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως στάση αντιπολίτευσης την στιγμή που η χώρα έχει «πόλεμο» απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, όπως ο κοροναϊός.