«Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή 9 το βράδυ -ακόμα και από σήμερα» ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως «τις τελευταίες ημέρες, η αποκομιδή των απορριμμάτων στους δημόσιους χώρους είναι τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερη».

Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε πως θα ζητήσει επίσης την απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού.

Τέλος ο κ. Ζέρβας τόνισε πως η Θεσσαλονίκη είναι σε βαθύ κόκκινο».

Διαβαστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς ποια θα πρέπει να είναι τα νέα μέτρα με βάση τα νέα δεδομένα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζέρβας απάντησε: «Ζήτησα στις 8-9 το βραδάκι, δηλαδή με το που κλείνουν τα γραφεία και τα καταστήματα να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Και να δούμε και το Σαββατοκύριακο τι γίνεται γιατι δεν σημαίνει ότι κλείνουμε Δευτέρα με Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο παρτάρουμε γιατί έχουμε μια τέτοια τάση. Εγώ εισηγήθηκα, αν είναι δυνατόν και από σήμερα, να έχουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 η ώρα οπότε να σταματήσουμε την οποιαδήποτε δυνατότητα συνεύρεσης κοινού. Μαζεύουμε 3 με 4 φορές περισσότερα απορρίμματα από τους κοινόχρηστους χώρους».

«Στη Νεα Παραλία δηλαδή μαζέψαμε 3,5 φορές παραπάνω απορρίμματα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε από ότι κάναμε πριν από τα μέτρα πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει συνωστισμός άρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε. Επίσης ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι οι μετακινήσεις εντός και εκτός νομών. Ξέρετε ότι Θεσσαλονίκη- Χαλκιδική είναι ενιαίος χώρος και οι Σέρρες και η Πιερία, η Βέροια, η Πέλλα, το Κιλκίς ξέρετε κάποιος έχει εξοχικό, έχει φίλους άρα αυτό το πράγμα πρέπει να το δούμε. επίσης εγώ εισηγήθηκα ότι Λύκεια, φροντιστήρια, σχολές χορού όλα αυτά αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός , εγώ πηγαίνω γυμναστήριο αυτό διακόπηκε αντίστοιχα πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και με οτιδήποτε άλλο έχει το φόβο συγκέντρωσης περισσότερων ατόμων ή μετάδοσης του ιού. Άρα τώρα που η Θεσσαλονίκη είναι στο βαθύ κόκκινο θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση νωρίς, μέσα στο Νοέμβριο, γιατί χειρότερο πράγμα από το lockdown είναι το καθυστερημένο lockdown. Δεν θέλω να γίνει η Θεσσαλονίκη Μπέργκαμο», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει γίνει συνείδηση στους Θεσσαλονικείς η κρισιμότητα της κατάστασης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Το ρητό λεει ''όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος'' από τη στιγμή που κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται πρέπει να έχουμε περιοριστικά μέτρα. Όλοι ξεκινάμε από τη λογική ότι υπάρχει ατομική ευθύνη από τη στιγμή που για κάποιους δεν ίσχυσε αυτό το πράγμα υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία, κλείσιμο καταστημάτων, πρόστιμα. Από τη στιγμή που πάλι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν θα πρέπει να υπάρχουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα».

«Επειδή δεν είναι μόνο να κουνάμε το δάχτυλο και να βάζουμε περιορισμούς θα πρέπει να δούμε τα οικονομικά μέτρα στήριξης γιατί πλέον η κατάσταση δεν είναι όπως ήταν τον Απρίλιο. Έχουμε τουλάχιστον 9 μήνες οικονομικής δυσπραγίας, χάσαμε το καλοκαίρι, η πόλη υπολογίζεται ότι έχασε τουλάχιστον 350 εκ. από τον τουρισμό, έχασε 50 εκατομμύρια από τη μη διοργάνωση της ΔΕΘ και έτσι όπως πάει θα πρέπει να ελαφρύνουμε, ο καθένας από τη δική του την πλευρά, όσο περισσότερο μπορεί να ανακουφίσει τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Τα μέτρα αποδίδουν σε δύο εβδομάδες περίπου αλλά επειδή φαίνεται ότι είναι άσχημα τα πράγματα δυστυχώς αυτές τις 14 μέρες δεν προλαβαίνουμε να τις τσεκάρουμε και πρέπει, τουλάχιστον εγώ εισηγούμαι, να μπούμε σε πιο αυστηρά μέτρα πριν από αυτές τις 14 μέρες και μετά βλέπουμε. Είναι μια δυναμική κατάσταση, κάθε μέρα την παρακολουθούμε και βλέπουμε αναλόγως τι μέτρα πρέπει να παρθούνε», ανέφερε χαρακτηριστικά.