Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
samos-seismos_2
Πολιτική

Στήριξη από ΕΕ και ΝΑΤΟ σε Ελλάδα και Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό

Eκφράζοντας τα συλλυπήτηριά τους στις οικογένειες των θυμάτων σε Ελλάδα και Τουρκία, μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε τη Σάμο ΕΕ και ΝΑΤΟ δήλωσαν έτοιμοι να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 


Με ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως «παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους»,


Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ με ανάρτησή του ανέφερε πως «οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο, στην Τουρκία και στην Ελλάδα, στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους αυτών που έχασαν τη ζωή τους. Η ΕΕ έχει προσφέρει βοήθεια και είναι έτοιμη να στηρίξει όλες τις προσπάθειες».


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει», τόνισε επίσης από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. «Είμαι έντονα λυπημένος για τις αναφορές του σεισμού στο Αιγαίο. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όλους εκείνους που πλήττονται», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στο twitter, τονίζοντας πως η βορειοατλαντική Συμμαχία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια σε Ελλάδα και Τουρκία.