5152690
Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη για κοροναϊό: Στις 15:00 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας

Στις 3 το μεσημέρι θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέες νυχτερινές απαγορεύσεις, περιορισμός του ωραρίου της εστίασης και προσωπική ευθύνη των πολιτών είναι τα μέσα για την αντιμετώπισης της πανδημίας που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Ο κ, Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει τη συνεργασία των πολιτών στην προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός και να αποφευχθούν μεγαλύτερες οικονομικοκοινωνικές επιπτώσεις.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 δεν απέκλεισε τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα να περιλαμβάνουν ακόμα και «κλείσιμο των συνόρων των νομών».

Λίγο αργότερα  στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την ενίσχυση των προγραμμάτων στήριξης».

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το σημερινό διάγγελμα θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.