Η μομφή του ΚΙΝΑΛ είναι σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά, τόνισε η Φώφη Γεννηματά απο το βήμα της βουλής, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «καλύτερο χορηγό της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη».

Η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στην όχι κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση είπε σχετικά με τον νέο πτωχευτικό κώδικα «Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε σε 25000 πλειστηριασμούς ανοίγοντας το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη».

«Ενας εργαζόμενος που παίρνει 200 ευρώ το μήνα πως θα ανταποκριθεί στα χρέη του;» και επεσήμανε ότι η απάντηση της ΝΔ είναι μονίμως η ίδια, «αδιαφορία και αναλγησία», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, ενώ συμπλήρωσε ότι «οδηγείτε σε μαζικούς πλειστηριασμούς, αφήνετε τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες και δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη με ένα νομοσχέδιο που σας έχουν υπαγορεύσει οι τράπεζες και τα funds».

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της ψηφιακής μαστογραφίας με αφορμή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το 2016 γυναίκες βουλευτές «στείλαμε επιστολή» γιατί ο ΕΟΠΠΥ δεν την κάλυπτε και πρόσθεσε ότι πράγματι ο κ. Ξανθός ανταποκρίθηκε και προχώρησε σε ρύθμιση το 2017 ώστε ο ΕΟΠΠΥ να καλύπτει την ψηφιακή μαστογραφία.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για επικοινωνιακά παιχνίδια και άφησε αιχμές για έλλειψη ανθρωπιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά τα θέματα «δεν προσφέρονται για επικοινωνία. Χρειάζονται ανθρωπιά. Χρειάζονται μαστογράφοι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Όχι κινήσεις εντυπωσιασμού πάνω σε αυτό το θέμα κε Μητσοτάκη», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στα εθνικά θέματα απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό σημείωσε «Αφήνετε τον Ερντογάν να δημιουργεί τετελεσμένα εναντίον της χώρας μας. Η μυστική και φανερή διπλωματία σας κατάφερε και έφερε τον Ερντογάν μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια».

Σχετικά με το θέμα της πανδημίας, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για το δεύτερο κύμα καθώς όπως τόνισε έμειναν χωρίς μέτρα προστασίας τα ΜΜΜ, τα γηροκομεία και τα σχολεία. «Γνωρίζω ότι υπήρξαν εισηγήσεις ειδικών για να ληφθούν μέτρα νωρίτερα και δεν το κάνατε κύριε πρωθυπουργέ. Δεν προχωρήσατε σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού» δήλωσε.