Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 47%, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse, ενώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 18 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Δημοσκοπηση


Στην δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE που έλαβε χώρα από 19 με 21 Οκτωβρίου, 1.306 πολίτες ρωτήθηκαν για τον κορωνοϊό, τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, την κατάσταση που επικρατεί με τα ελληνοτουρκικά και την κατάληξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες απάντησαν σχετικά με το πόσο ανησυχούν για το νέο κύμα κοροναϊού και πώς αξιολογούν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ερωτήθηκαν επίσης για το πώς κρίνουν οι πολίτες τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τέλος, σχολίασαν την κατάληξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις ποινές που επιβλήθηκαν στα καταδικασμένα μέλη της.

Η πρόθεση ψήφου και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Μάλιστα, στην δημοσκόπηση υπήρχαν και πολιτικοί δείκτες με τους πολίτες να απαντούν κατά 47% πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 18 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με 41,5 έναντι 23,5.

Μεγάλη ανησυχία για τον κοροναϊό

Σχετικά με τον κορωνοϊό, το 70% ανησυχεί είτε πολύ, είτε αρκετά για την κατάσταση η οποία επικρατεί, ενώ το 17% είναι έχουν μια μέτρια εικόνα και το 9% ανησυχούν από λίγο έως καθόλου. Στην ίδια ερώτηση, παρατηρείται ότι όσο οι ηλικιακές βαθμίδες αυξάνονται, η ανησυχία εντείνεται καθώς το 60% των 17-29 ετών ανησυχούν αρκετά έως πολύ, ενώ το ίδιο αισθάνεται το 83% των 60 και άνω.