Συνεχίζει τα επικοινωνιακά τερτίπια ο Ερντογάν προσπαθώντας να «δείξει» ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη που δεν ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές. Για άλλη μια φορά η Τουρκία, μέσω του Τύπου επιστράτευσε την μέθοδο των  fake news, εμφανίζοντας δημοσίευμα της «Χουριέτ» σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα φέρεται να απηύθυνε πρόσκληση στην Αθήνα για την πραγματοποίηση της 4ης στρατιωτικής συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Άγκυρα, κάτι που κυβερνητικές πηγές διαψεύσουν κατηγορηματικά.

 Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να παίζει «παιχνίδια» επικοινωνιακά, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και η ΕΕ, έχουν καταστήσει σαφές ότι για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το  NEWPOST από κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υφίσταται εδώ και πολλές ημέρες η τριμερής του Βερολίνου, έστω και με τη μορφή του «σπασμένου τηλεφώνου». Η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή δεν επικοινωνεί πλέον με τον σύμβουλο της Μέρκελ Γιάν Χέκερ και όλα δείχνουν ότι έχουν εξανεμιστεί στην παρούσα φάση και οι όποιες προσδοκίες του Βερολίνου για έναρξη διερευνητικών επαφών, γεγονός που φαίνεται να έχει οδηγήσει και στο «πάγωμα» της επαφής Χέκερ με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.