Με μία κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου – αφού η χώρα βρίσκεται στα κόκκινα εξ αιτίας του τουρκικού ερευνητικού πλοίου κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα- ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τριήμερη συζήτηση στην Βουλή για το θέμα του νέου πτωχευτικού νόμου καθώς κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση περνάει το θέμα του πτωχευτικού στα μουλωχτά από την Βουλή ενώ αφορά χιλιάδες δανειολήπτες.

Για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος ακόμα και να αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχετικό νομοθέτημα. «Πάρτε το πίσω και εγώ θα πάρω πίσω την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού «είπε χαρακτηριστικά μέσα στην Βουλή λίγα λεπτά με την ανακοίνωση της απόφασης του να κάνει πρόταση δυσπιστίας στον Χρήστο Σταικούρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου όπου πήραν μέρος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Γραμματέας ου ΣΥΡΙΖΑ και οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν στην πρόταση μομφή στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα καθώς δεν ήθελαν να κατηγορηθούν ότι βάλουν συνολικά εναντίον της κυβέρνησης σε μια στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στους λόγους που το κόμμα του προχώρησε σε αυτή την κίνηση είπε ότι «Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες σαν τους κλέφτες» .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα ότι τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στα κρούσματα, βουλιάζει η οικονομία στην ύφεση, σουλατσάρει το Όρουτς Ρέις ανενόχλητο 6,5 μίλια από το Καστελλόριζο, η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει πως δε συμβαίνει τίποτα, αλλά φέρνει στη Βουλή στα μουλωχτά νομοσχέδιο για το πώς θα φτωχοποιήσει τους Έλληνες, πώς θα ρευστοποιείται η πρώτη κατοικία και η περιουσία των Ελλήνων.

«Την ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για να σταθεί στα δύσκολα και να προχωρήσει. Εσείς έρχεστε στα μουλωχτά να εκτελέσετε ένα άλλο συμβόλαιο. Το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και με τα funds» ανέφερε χαρακτηριστικά.