Στη φυλακή οδηγούνται μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος.

Την ίδια ποινή επιφύλαξε το δικαστήριο και στους πυρηνάρχες της εγκληματικής οργάνωσης, Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Αναλυτικά οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης

  • Νίκος Μιχαλολιάκος, 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Ιωάννης Λαγός, 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
  • Ηλίας Κασιδιάρης, 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Γιώργος Γερμενής, 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Χρήστος Παππάς, 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
  • Ηλίας Παναγιώταρος, 13 έτη κάθειρξη
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος, 10 έτη κάθειρξη
Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε για 12 από τους καταδικασθέντες η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, μεταξύ αυτών οι 5 πρώην βουλευτές, Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια.

Παραδόθηκαν Κασιδιάρης, Τσανίκας, Γερμενής και Πατέλης

Στο αστυνομικό τμήμα του Πικερμίου παραδόθηκε πριν από λίγο ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε εφαρμογή τίθεται αμέσως το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις, σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, που του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Άμφισσας.

Ολοι οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.

Ολοι οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν σε φυλακές εκτός Αττικής, καθώς από τη λίστα αποκλείστηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού, ενώ, δεν συμπεριλήφθηκαν αγροτικές φυλακές και φυλακές για οικονομικά εγκλήματα λόγω χαλαρών συνθηκών κράτησης. Σε περίπτωση που κάποιοι εκ των καταδικασθέντων μεταφερθούν σε ίδια φυλακή, θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές πτέρυγες.

Μιχαλολιάκος: Είμαι περήφανος που φυλακίζομαι για τις ιδέες μου

Σε δήλωσή του on camera ο Νίκος Μιχαλολιάκος έξω από το σπίτι του ανέφερε:

«Είμαι περήφανος που φυλακίζομαι για τις ιδέες μου. Όλοι αυτοί κάποια στιγμή θα μετανιώσουν για την απόφαση που πήραν. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ξαναμπήκε στο σπίτι του ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα των δημοσιογράφων για το εάν θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στην αστυνομία για να συλληφθεί.
5172553


                                                                                       Φωνές από το ακροατήριο

"Μέσα οι φασίστες"
και "ο Παύλος ζει" φώναξαν από το ακροατήριο όταν μπήκαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

                                                                                       Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που στέλνει τη φυλακή τους βασικούς συνεργούς της δολοφονίας του γιού της και τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Η κ. Φύσσα ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή.
                                        
                                                                                              Δηλώσεις Γερμενή

"Έγώ αρτοποιός ήμουν κι έπαιζα τις μουσικές μου" είπε ο Γιώργος Γερμενής σε δηλώσεις του μετά την απόφαση να μην του δοθεί αναστολή και άρα να οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Και αφού φώναξε "απεταξάμην", αναρωτήθηκε πως εκείνος καταδικάζεται στα ίδια χρόνια με τον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο...