Υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Τρίτης η τροπολογία που κατέθεσε στις 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδηςε και με την οποία τροποποιείται ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.



Η τροπολογία που περιλαμβανόταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας επιτρέπει πλέον στον ΕΛΓΑ να πληρώσει προκαταβολές στους αγρότες που έπαθαν ζημιά από τον «Ιανό» και να αποζημιώσει στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για τις ζημιές που έχουν υποστεί.



Και ενώ κανείς θα περίμενε ότι η παραπάνω τροπολογία θα έβρισκε σύμφωνα όλα τα κόμματα και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε σηκώσει αρκετά ψηλά το ζήτημα τις μέρες που προηγήθηκαν και η ψήφισή της θα ήταν μία τυπική διαδικασία, το αποτέλεσμα ήρθε να διαψεύσει ακόμα και τους πλέον απαισιόδοξους και να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά την προσήλωση ορισμένων σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες ακόμα κι όταν αυτές μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες ανθρώπων που έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί από τη θεομηνία.



Η τροπολογία υπερψηφίστηκε τελικά μόνο από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 να δίνουν το «Παρών», ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «ΟΧΙ»!



Και όλα αυτά όταν προ λίγων ημερών ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης με ανακοίνωση του εγκαλούσε τον Βορίδη για την υποτιθέμενη απραξία του υπουργείου γύρω από το θέμα της αποζημίωσης των αγροτών στην Καρδίτσα και σε άλλες περιοχές.



Ο μόνος που είχε προεξοφλήσει αυτή την εξέλιξη ήταν ο ίδιος ο Βορίδης, όταν από το βήμα της Βουλής στις 7 Οκτωβρίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αραχωβίτη περί καθυστερήσεων, σχολίαζε με σκωπτικό ύφος ότι «Θα έχετε τη χαρά να ψηφίσετε μαζί μας, ελπίζω να συμφωνήσετε σε αυτό, τις τροποποιήσεις του κανονισμού στον ΕΛΓΑ».


Η ψηφοφορία που διενεργήθηκε