«Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρωμανός ανέφερε ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κύπρο όπου θα έχει τριμερή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Ρωμανού στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την έξαρση του κορανοϊού, ο κ. Ρωμανός σημείωσε: «Καλώ όλους να δουν τον χάρτη του ECDC, το χάρτη της Ευρώπης όπου βλέπουμε τη συγκριτική θέση της Ελλάδας, βλέπουμε ότι σε μια κατακόκκινη Ευρώπη η Ελλάδα ξεχωρίζει άρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εδώ είναι προβλήματα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια αλλά παραμένουμε πολύ καλύτερα. Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα παρά τα προβλήματα, παρά την κόπωση, παρά αυτούς οι οποίοι μπορεί να κάνουν χαβαλέ με κάποια πράγματα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες, και αυτό είναι κάτι που σε συνδυασμό με την πολύ σοβαρή δουλειά της κυβέρνησης καταφέρνουμε ακόμα να είμαστε πολύ καλύτερα».

Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ανέφερε ότι «αυτό είναι τελειωμένο, είναι κάτι που με αστερίσκους πρωτοειπώθηκε στη ΔΕΘ, τώρα ξεκαθαρίζεται, γίνεται οριστικό και νομίζω ότι μέσα στην εβδομάδα θα αποτελεί νόμο του κράτους».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ επισήμανε: «Θα μείνω στη χθεσινή αποκάλυψη του ΒΗΜΑΤΟΣ όπου αποκάλυψε το πρωτόκολλο της λεγόμενης τριμερούς στο Βερολίνο. Θυμάστε τι μας λέγανε για το τι υπογράφτηκε στο Βερολίνο επί εβδομάδες; Μας κουνάγανε το δάχτυλο, μας λέγανε «αποκαλύψτε τι υπογράψατε. συμφωνήσατε αποστρατικοποίηση, συμφωνήσατε να μπουν όλα στο τραπέζι, τα προδώσατε όλα» και έρχεται αυτή η αποκάλυψη. Δηλαδή ότι το ένα και μοναδικό θέμα διαπραγμάτευσης και διερευνητικών επαφών είναι οι θαλάσσιες ζώνες. Αυτό συζητήθηκε στο Βερολίνο, αυτό πήγαν κάποιοι να εργαλειοποιήσουν και να μας κουνάνε το δάχτυλο, αυτός είναι ο λόγος που ο Ερντογάν ήθελε την επόμενη μέρα να κάψει τη συνάντηση του Βερολίνου, αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί να κάψει τώρα τις διερευνητικές, αυτός είναι ο λόγος που έχει ξεφύγει. Γιατί όλα όσα γίνονται με το Ορούτς Ρέιτς ξεκίνησαν με το που υπογράψαμε με την Αίγυπτο δηλαδή όταν άλλαξε πια η στάση και η στρατηγική της ακινησίας δεκαετιών τότε ο Ερντογάν άρχισε αυτή τη στρατηγική την οποία αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλα αυτά είναι σε μια αλλαγή των ίσων αποστάσεων που βλέπουμε παγκοσμίως, που δεν έχει γίνει τυχαία, σε μια αλλαγή της στρατηγικής της ακινησίας και σε μια αλλαγή γενικώς όλων αυτών που είχαμε συνηθίσει και που προφανώς είχε συνηθίσει και ο Ερντογάν και για αυτό αντιδράει».