Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, για την πορεία του κορoναϊού και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, αλλά και για την πορεία της οικονομίας και την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δε θα υπάρξει οριζόντιο Lockdown, αλλά τοπικά όπου αυτά απαιτούνται. «Αυτή τη στιγμή ο χάρτης της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερος από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε και πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη.

Για περαιτέρω τοπικά lockdown και σε άλλες περιοχές της χώρας, υποστήριξε πως πρόκειται για μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση, κατά συνέπεια δεν μπορεί να προαναγγελθεί κάτι τέτοιο. Το μόνο σίγουρο είναι η εφαρμογή των μέτρων όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία.

Αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων λέγοντας πως θα δοθούν έξι δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

«Δε σταματάει η ελληνική κυβέρνηση να στηρίζει τους μικρούς επαγγελματίες, καθώς είπαμε ότι θα κρατήσουμε πυρομαχικά για να φτάσουμε στο τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης πως δε θα υπάρξει παράταση για τον αναπτυξιακό νόμο, αλλά αμέσως μετά θα υπάρξει νέος κύκλος επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η υπαγωγή όλων όσοι έχουν κάνει αίτηση και να ξεκινήσουν οι επαγγελματίες τις επενδύσεις τους.

«Η πρόθεση του υπουργείου ανάπτυξης είναι να στηρίξει την πραγματική οικονομία και το κάνει με κάθε τρόπο», είπε σχετικά.

Για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα είπε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, ωστόσο εξαρτάται από τον δημοσιονομικό χώρο.

Για την εξέλιξη της οικονομίας και την πορεία της μετά το πέρας της πανδημίας, υποστήριξε πως «από το πρώτο εξάμηνο φαίνεται ότι είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες του νότου, το σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης είναι έτοιμο και θα κατατεθεί έως το τέλος του μήνα».

«Αισιοδοξούμε ότι γρήγορα θα επανέλθουμε», κατέληξε.