H Ελλάδα θα θέσει αύριο, Πέμπτη, στη Σύνοδο Κορυφής το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και χαρακτήρισε σοβαρότατη κλιμάκωση το γεγονός ότι το Oruc Reis πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελλόριζο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στην Άγκυρα, και προσπαθεί να τον βγάλει».

Πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι το ερευνητικό σκάφος έφτασε χθες στο σημείο των ερευνών και σήμερα αρχίζει έρευνες.

«Δεν θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Tούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παρανόμων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», είπε ο κ. Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε, «κάνουμε κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τουρκική παραβατικότητα. Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Επίσης, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι το μόνο θέμα που έχουμε να συζητήσουμε στο πεδίο των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών και τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, διευκρίνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η πρώτη πηγή ανησυχίας είναι οι χώροι εργασίας», τόνισε. «Ενισχύουμε συνεχώς το Σύστημα Υγείας με ΜΕΘ γιατί θα πιεστεί», σχολίασε ο κ. Πέτσας.

Πέτσας για Χρυσή Αυγή: Παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη επί Σαμαρά και η καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε επί Μητσοτάκη
Όσον αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «έχει κρίνει η Ιστορία ποιος προσπάθησε να συμπλεύσει ή να εκμεταλλευτεί τις ψήφους της ΧΑ και ποιος ήταν σταθερά απέναντι. Παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης Σαμαρά και η καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Το 2015 κάποιοι πήγαν μαζί στο δημοψήφισμα-παρωδία», δήλωσε αιχμηρά.