Μπροστά σε ένα νέο δίλλημα βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , αυτή την φορά για τον τρόπο που θα πρέπει να κάνει αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Αυγής στην Κουμουνδούρου έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το πώς πρέπει να πορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα δεδομένου ότι όλα δείχνουν ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας του Ερντογαν ενώ κανείς δεν ξέρει τις συνέπειες του δεύτερου κύματος του κορονοιού.

Πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της σκληρής αντιπαράθεσης καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση εξέλαβε ως αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ την συναίνεση που έδωσε ο Αλέξης ΤΣίπρας στην πρώτη φάση της πανδημίας αλλά και στα ελληνοτουρκικά.

Θεωρούν μάλιστα ότι το επιθετικό πρωτοσέλιδο της Αυγής ικανοποίησε μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντιμετώπιζαν με αμηχανία τις κατηγορίες της κυβέρνησης για τους κώδικες.

Ο αντίλογος σε αυτή την επιχειρηματολογία είναι ότι κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθεί ο Ταγιπ Ερντογαν το επόμενο χρονικό διάστημα απέναντι στην Ελλάδα. Εάν δηλαδή η χώρα βρεθεί μπροστά σε ακραίες καταστάσεις τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνταχθεί με την κυβέρνηση σε ένα κοινό μέτωπο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιθετικές κινήσεις των γειτόνων μας. Γι αυτό μάλιστα κάποιοι επιμένουν ότι από τώρα η Κουμουνδούρου θα πρέπει να κρατάει χαμηλούς τόνους σε αυτά τα θέματα.

Δεν αναμένεται να ισχύσει ωστόσο το ίδιο και με το θέμα του κορονοιού αφού τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η κυβέρνηση είχε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να κάνει πράγματα στην υγεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ακόμα πιο δυναμική αναμένεται να είναι η αντιπολίτευση στα θέματα της οικονομίας αφού στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ενώ θα μπορούσε να συζητήσει κάποιες από αυτές.

Με λίγα λόγια η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται και από την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι του…