Ο πολιτικός θόρυβος που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις Κοντονή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε πως με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, η Χρυσή Αυγή θα πέσει στα μαλακά, δεν ακολούθησε σε ένταση την ψυχραιμία που έδειξαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν την διαγραφή του.

Ο κουρνιαχτός των αποκαλύψεων προφανώς να κάλυψε για λίγο την κατάσταση ανοιχτής σύρραξης που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία εντάθηκε τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί η κομματική εφημερίδα τους να δηλητηριάσει το πολιτικό σκηνικό με ένα ανιστόρητο πρωτοσέλιδο, που έγινε μπούμερανγκ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο από την περασμένη Κυριακή… διαμελίζεται

Το πρωτοσέλιδο του διχασμού

Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο επιχείρησε να ταυτίσει τους δύο πρωθυπουργούς με το ακροδεξιό κόμμα με ένα πρωτοσέλιδο που απεικόνιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και τίτλο «Δεν είναι αθώοι» σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγή.

protoselido-efimerida-avgi-_2


Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος που έκανε λόγο για πρακτικές Γκέμπελς. Θυμίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή φυλακίστηκε  με κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την δική του απάντηση για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» έδωσε σήμερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο πρωθυπουργός σημείωσε  ότι  εκείνος επιλέγει να κρατήσει «την ενότητα του πολιτικού κόσμου απέναντι στη Χρυσή Αυγή». «Σε ένα επίπεδο δεν σας κρύβω ότι με ενοχλεί η σπουδή με την οποία κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά αυτή τη δίκη» προσθέτει ο πρωθυπουργός. Και καταλήγει χαρακτηρίζοντας «χυδαίο» το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», υπογραμμίζοντας πως «δείχνει τον πανικό και την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, το περιεχόμενο του πρωτοσέλιδου αποδοκίμασαν ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και πολιτικοί όλων των κομμάτων, ενώ αρνητικά αντέδρασαν οι Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πανεπιστημιακός, ο οποίος διάκειται φιλικά προς την Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά καταφεύγει στην γνώριμη τακτική του, τον διχασμό και στην λάσπη και μάλιστα την ώρα που  πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής και με τον ίδιον τον κ. Κοντονή να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να δηλητηριάζει το πολιτικό σκηνικό, και να αναλάβει τις ευθύνες του. 

Σιωπηρή αποδοκιμασία από τους «χαϊδεμένους» και τους 53

Κάποιοι προεδρικοί και βασιλικότεροι του βασιλέως, εμφανίστηκαν πρόθυμοι να πιάσουν στασίδι στα πάνελ και όχι μόνο να υπερασπιστούν την γραμμή της Αυγής, αλλά και να την συγχαρούν.

Αντίθετα οι «χαϊδεμένοι» του Αλέξη Τσίπρα, όπως Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Νοτοπούλου κλπ, επέλεξαν να μείνουν μακριά από τους επιθετικούς αντιπολιτευτικούς τόνους και  να μην μιλήσουν προκειμένου να προστατέψουν το πολιτικό τους προφίλ από μια ακρότητα.

axtsioglou_tzanakopoulos33

Την σιωπή επέλεξαν επίσης και οι 53. Βέβαια κάποιοι περίμεναν ότι πέρα από τις γνωστές αντιδράσεις και  κάποιος από τους 53 ότι θα έσπευδε να πάρει θέση προκειμένου να δείξει ότι σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τείνει να κλείσει ή να ξεχαστεί ένα από τα πολλαπλά μέτωπα που είναι ενεργά. Αντίθετα, η ομάδα Τσακαλώτου προτίμησε μέσω της σιωπής να αποδοκιμάσει την τακτική της πόλωσης που επιλέγει η πολιτική ηγεσία του κόμματος και να δείξει ότι το μέτωπο Τσακαλώτου, παραμένει όχι μόνο ενεργό, αλλά και σε θέση μάχης. 

Βολές Κούλογλου

Θέση στην εμφυλιοπολεμική σύρραξη παίρνει και ο Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου

Με άρθρο του στο tvxs, ο κ. Κούλογλου βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει  δημόσια κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να κάνει το αυτονόητο. Να δει την πραγματικότητα, να παραδεχτεί την ήττα του και να γίνει «ενωτικός».

alexisKol

«Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται ούτε στους δημοσκόπους ούτε στα -ναι, συχνά απαράδεκτα- ΜΜΕ. Παρά το 31,5% τον Ιούλιο του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει διαμορφώσει μια νέα φυσιογνωμία και ένα πρόγραμμα που να εμπνεύσει τους πολίτες που γυρίζουν σταδιακά την πλάτη τους στην κυβέρνηση- γιατί αυτό δείχνουν όλες οι ποιοτικές μετρήσεις που έχουν σχεδόν πανικοβάλει το Μαξίμου για την επερχόμενη καταιγίδα-αλλά αντί να στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ γυρνούν στον καναπέ τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κούλογλου στο άρθρο του, και καλεί τον Τσίπρα να κάνει κινήσεις ενωτικές: «Είναι η ηγεσία του κόμματος που πρέπει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για μια συντεταγμένη πορεία προς τα μπρος. Και ενωτική, καθώς συχνά αβάσιμες καχυποψίες τρέφουν αντιπαλότητες και τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας».  

«Οικογενειακή υπόθεση»

Αντίθετα την ακραία αντιπολιτευτική γραμμή της εφημερίδας «αγκάλιασαν» τα μέλη της οικογένειας Τσίπρα, με τον ξάδελφο Γιώργο Τσίπρα, να συγχαίρει την εφημερίδα για το πρωτοσέλιδό της, όπως και την μεγάλη αδελφή του Αλέξη, Ζανέτ που έσπευσε και πάλι να υπερασπιστεί την οικογένεια και το πρωτοσέλιδο της Αυγής.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η δικαιοσύνη ποδηγετείται από την εξουσία, τότε και επί 5,5 χρόνια το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην εξουσία και μάλιστα με ευκολία, προσποιούμενος ότι αναζητούσε την κατάλληλη αίθουσα προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη. Παράλληλα, όταν τελικά ξεκίνησε η δική, ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να αλλάξει  τον Ποινικό Κώδικα, την ώρα που η δίκη ήταν σε εξέλιξη.

Η Αυγή αισθάνθηκε την ανάγκη να αλλάξει την εικόνα που δημιουργήθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Από τη μία μεν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαίες και σωστές και από την άλλη σπεύδει να καταθέσει τροπολογία και να ζητήσει από την κυβέρνηση να αλλάξει το… ευνοϊκό αυτό πλαίσιο για την Χρυσή Αυγή και όχι μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το πρωτοσέλιδο της Αυγής, δεν βγαίνει απλά χαμένος, ούτε μόνο διχασμένος, αλλά… διαμελισμένος.