Λάβρος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στην Χρυσή Αυγή παρουσιάστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση «κι ενώ σε ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει θεωρητικά το πολιτικό πλεονέκτημα, έχει καταστεί στην κοινή γνώμη ένοχος».

Η Χρυσή Αυγή, τόνισε, «βρέθηκε προφυλακισμένη και με διώξεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποφυλακίστηκαν τα μέλη της λόγω παρέλευσης 18μηνου, επί Αλέξη Τσίπρα. Άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας (ΠΚ) επί Τσίπρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, όπου τους προσέφερε διατάξεις, που τους δίνουν πολύ ευνοϊκότερες ποινές από τον προηγούμενο ΠΚ. Πρόσφατα, μάθαμε ότι ο κ. Κοντονής είχε προειδοποιήσει γι’ αυτές τις αλλαγές, τις σχέσεις του και την επίδραση τους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Και η απάντηση ήταν η διεγράφη του από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε: «Ο προηγούμενος ΠΚ προέβλεπε ποινές 10-20 χρόνια για τα αδικήματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, ο ΠΚ του Τσίπρα προβλέπει 5-15. Ακούγεται σαν ανέκδοτο να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αλλάξαμε τον ΠΚ που ο ίδιος ψήφισε. Ως προς το ποινικό σκέλος, ο κ. Τσίπρας, προσέφερε στην ηγεσία και τα στελέχη της ΧΑ, ευνοϊκότερες ποινές. Ασχέτως των αλλαγών της ΝΔ στον ΠΚ, οι καταδικασθέντες θα δικαστούν, με τον ΠΚ του Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας βοηθά τα στελέχη της ΧΑ να έχουν μικρότερες ποινές».

Η στάση του ΚΙΝΑΛ και ο Κασιδιάρης

Σχολιάζοντας την κριτική της κ. Γεννηματά προς την κυβέρνηση για το ζήτημα, ο υπουργός την κάλεσε «να είναι δίκαιη».

«Πρώτος αναγνώρισα ότι η δημοκρατία χρωστάει στο ΚΙΝΑΛ και στην ίδια προσωπικά. Όταν ψηφίζονταν ο νέος εκλογικός νόμος στη Βουλή το 2017, η κ. Γεννηματά δεν τον ψήφισε. Αν τον είχε ψηφίσει θα είχαμε απλή αναλογική και ακυβερνησία, αλλά ως προς τη Χρυσή Αυγή, θα ήταν στην Βουλή με 9 βουλευτές. Η εύνοια (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) προς την Χρυσή Αυγή δεν ήταν μόνο στην ποινική διαδικασία, ήταν και στον εκλογικό νόμο» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή, στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, προς διετίας, είχε υιοθετήσει όλες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του.

«Στην εξεταστική επιτροπή που μου έστησαν ο Πολάκης και ο Τσίπρας κράτησα ένα ενσταντανέ, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης με βρίζει, ζητώντας την προφυλάκισή μου, υιοθετώντας όλες τις κατηγορίες του Πολάκη. Είναι δυνατόν να λένε σε μένα ότι υποστήριζα την Χρυσή Αυγή, όταν η Χρυσή Αυγή ψήφιζε στην Βουλή να μπω φυλακή» συμπλήρωσε.

Επένδυση Microsoft

Μιλώντας για την επένδυση της Microsoft στην χώρα μας, έκανε λόγο για «εθνική και συγκλονιστική επιτυχία».

«Δεν ήταν αυτονόητο να έρθει αυτή η επένδυση στην χώρα μας. Η Ελλάδα διαγωνίστηκε με πολλές άλλες χώρες. Στήθηκε μια σφιχτή ομάδα, (υπουργείο Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μέγαρο Μαξίμου) που για αρκετούς μήνες δουλεύαμε μαζί με την Microsoft για να απαντήσουμε σε όλες τις ανησυχίες, τα ερωτήματα και τις απορίες τους» εξήγησε, λέγοντας πως η επένδυση αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον και άλλων πολύ μεγάλων εταιρειών.

«Η επένδυση αυτή βάζει την Ελλάδα στον ψηφιακό χάρτη ως μια από τις πρωταγωνίστριες. Θα είναι το data center της Microsoft σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Άρα μια σειρά χωρών θα έχουν ως σημείο αναφοράς την Ελλάδα. Η παρουσία των data center στην Ελλάδα θα παρέχει τις υπηρεσίες cloud σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας σε πολύ ανταγωνιστικότερες τιμές και με υψηλότερες ταχύτητες. Άρα θα δώσει ανταγωνιστικότητα στην ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, η Microsoft δεσμεύτηκε ότι θα εκπαιδεύσει 100.000 ανθρώπους στο πώς μπορούν μέσω των νέων τεχνολογιών να αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχείρησεών τους.

«Αυτό σημαίνει πιο ανταγωνιστική οικονομία, περισσότερο βιώσιμες επιχειρήσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, καλά αμοιβόμενες. Η Ελλάδα εισέρχεται επισήμως στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» συμπλήρωσε.

Ελληνικό

Ακόμα, χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία» τον διαγωνισμό για το Καζίνο στο Ελληνικό, όπου όπως είπε «η προσφορά της Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο διαγωνισμός προέβλεπε ελάχιστο τίμημα 30 εκατομμύρια. Πρόκειται για συγκλονιστική επιτυχία, είναι τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».

Κοροναϊός

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν μέτρα στο τραπέζι για αλλαγή των ωραρίων των καταστημάτων ή της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

«Σενάρια υπάρχουν, εάν υπάρχει ξέσπασμα της πανδημίας. Ακόμα η Ελλάδα κρατάει στο θέμα του κοροναϊού, αλλά για να διατηρηθεί αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα» σημείωσε.