Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό παρουσίασαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Από σήμερα οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμα εργαλείο: έναν χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο χάρτης αυτός έρχεται να συμπληρώσει την πληροφορία που παρέχεται μέσω του covid19.gov.gr. Το σάιτ αυτό λειτουργεί ήδη από την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, το διαχειρίζεται η Προεδρία της Κυβέρνησης, και εκεί αναρτώνται όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται.



Πώς γεννήθηκε η ιδέα - Τι αποκάλυψε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου χάρτη, γιατί διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα κενό ως προς τη δυνατότητα του άμεσου εντοπισμού της πληροφορίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

"Διαπιστώσαμε την ανάγκη ύπαρξης αυτού του κεντρικού σημείου, όπου συγκεντρώνονται όλα τα μέτρα τα οποία ισχύουν αυτή τη στιγμή στη χώρα ανά περιοχή και τα οποία οπτικοποιούνται στον ελληνικό χάρτη" ανέφερε και αποκάλυψε πώς γεννήθηκε η ιδέα.

"Κλείνω με μια απαραίτητη αναγνώριση, που παράλληλα είναι και προτροπή. Ο χάρτης που παρουσιάζουμε σήμερα, αποτελεί μια ιδέα από την Κοινωνία των Πολιτών. Συγκεκριμένα, είχαμε την ευκαιρία να το πούμε και παλιότερα, την αλιεύσαμε για πρώτη φορά σε ανάρτηση ιδρυτή γνωστής start up εταιρίας. Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί στις ιδέες και στις προτάσεις που μας υποβάλλουν πολίτες και φορείς, τις αξιολογούμε, υλοποιούμε όσες είναι συμβατές με την ευρύτερη στρατηγική μας και το σχεδιασμό μας, όσες παράγουν προστιθέμενη αξία.

Δουλεύοντας όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για όλους. Η κρισιμότητα της περιόδου δεν επιτρέπει πολλά λόγια. Εργαλεία όπως αυτά που παρουσιάζουμε σήμερα, δεν έρχονται να υποκαταστήσουν την ατομική και την κοινωνική υπευθυνότητα, αποσκοπούν όμως στο να μας βοηθήσουν να είμαστε σε εγρήγορση" τόνισε ο κ. Πιερακκάκης.