Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, εκεί που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αρχίζει ο δρόμος ανασυγκρότησης για τον ίδιο και το κόμμα του.

Τα χτυπήματα που δέχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αλλεπάλληλα, με τελευταίο τις αποκαλύψεις Κοντονή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ρίχνουν «στα μαλακά» την Χρυσή Αυγή εξοργίζοντας την Κουμουνδούρου, η οποία προχώρησε στην διαγραφή του.

Τα όσα είπε ο Σταύρος Κοντονής συνιστούν μέγα στίγμα για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και βαρύ xτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της εικόνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα, φέρνουν σε θέση απολογίας τον Αλέξη Τσίπρα για ανοχή έναντι της Χρυσής Αυγής.

Κι αυτό γιατί όπως είπε ο πρώην σύντροφός τους Παναγιώτης Λαφαζάνης, παραπέμπουν σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως των ωφελειών που μπορεί να προκύψουν για το ναζιστικό μόρφωμα.

Μάλιστα, ο Σταύρος Κοντονής ήλθε απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί ήδη γνωρίζαμε ή υποπτευόμαστε: Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑστα χρόνια που κυβερνούσε έκανε ό,τι μπορούσε όχι μόνο για να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της δίκης, αλλά και διαμόρφωσε ευνοϊκότερο νομικό πλαίσιο για τους υπόδικους του ναζιστικού μορφώματος, ώστε και μετά την καταδίκη τους να προκαλούν. 

Η κατάσταση έρχεται να γίνει περισσότερο εκρηκτικότερη καθώς «η επιβεβαίωση των κατηγοριών του Σταύρου Κοντονή από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ενισχύει αδιαμφισβήτητα την πειστικότητά τους, παρά την άνωθεν “καθοδηγούμενη” διόρθωση των δηλώσεων του τελευταίου.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες που θα οδηγούσαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στα τέλη του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να συμπορευτεί πολιτικά μαζί της ώστε να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Και όταν η δίκη άρχισε, χαρακτηρίστηκε από σειρά προβλημάτων, δυσκολιών (μεταξύ άλλων δεν έβρισκαν κατάλληλη αίθουσα), αλλά και από πολλές αποχές δικηγόρων

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανοιχτός στη σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή και σε άλλες κρίσιμες συγκυρίες.

Η ΝΔ μάλιστα τον κατηγορεί ότι:

Ψηφίζοντας σε τρεις ψηφοφορίες «παρών», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής εμπόδισαν την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αξιοποίησαν δηλαδή ένα «παραθυράκι» του Συντάγματος ώστε να ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά και να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, ενώ αποπειράθηκαν μαζί της να επιβάλουν και την απλή αναλογική»

Ενώ δε οι χρυσαυγίτες ήταν υπόδικοι, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ συμμετείχαν και φωτογραφίζονταν μαζί τους σε επικοινωνιακές παραστάσεις στο Καστελόριζο.

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με την Χρυσή Αυγή την απόφαση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος – παρωδία, που τόσο πολύ στοίχισε στη χώρα και σε ολόκληρη την κοινωνία.

ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή άλλωστε συνάθροιζαν συχνά τις ψήφους τους τόσο όταν συνυπήρχαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης όσο και στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα.
Πυρά ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ

Κατά μέτωπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ, αναφορικά με το βίντεο «των πανικόβλητων συκοφαντών» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το οποίο ο αρχηγός της προσπάθησε να αποδώσει «σύμπλευση» Χρυσής – Αυγής και Νέα Δημοκρατίας.

«Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές», υποστήριξε στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, ξεχνώντας τις μέχρι τώρα καταιγιστικές αποκαλύψεις του Σταύρου Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα αλλά και το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του έκαναν 1,5 χρόνο να βρούνε χώρο ώστε να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ξέσπασμα Κωνσταντόπουλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Για υποκρισία καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νίκος Κωνσταντόπουλος τόσο τον κ. Σταύρο Κοντονή, όσο και τον κ. Νίκο Παρασκευόπουλου, μετά τις δηλώσεις του πρώτου που άφησε να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το 2019 ευθύνονται για τις μειωμένες ποινές στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ξέσπασε εναντίον των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι: «Νομίζω ότι είναι ασκήσεις υποκρισίας και αυτά που λέει ο κ. Κοντονής και αυτά που λέει ο κ. Παρασκευόπουλος». Παράλληλα, άφησε αιχμές για την εικόνα μας προβληματικής δικαιοσύνης που δημιουργήθηκε επί των ημερών των δύο πρώην υπουργών.

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας ευνόησε την Χρυσή Αυγή με τον ποινικό κώδικα που έφερε

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε o Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν έσπευδαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τον νέο Ποινικό Κώδικα, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ξέρανε ότι εκκρεμούσε η δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι θα κρίνονταν οι κατηγορούμενοι με ευνοϊκότερους όρους», δήλωσε ,ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί στον Antenna.

«Ο προηγούμενος Ποινικός Κώδικας προέβλεπε την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο νέος δεν το προβλέπει. Επομένως, ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο Τσίπρας ευνοεί την Χρυσή Αυγή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποχωρήσει από την Βουλή, θεωρώντας ότι η τότε βουλή είχε διαλυθεί καθώς η διαδικασία γινόταν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης οι διατάξεις δεν άλλαξαν ούτε όταν υπήρξαν τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, καθώς «ακόμη και για μία στιγμή να έχει ψηφιστεί ΠΚ με ευνοϊκότερους όρους, αυτός ισχύει για τους κατηγορούμενους»

Μανιτάκης στα Παραπολιτικά : Εντύπωση προκαλεί ότι ο ΠΚ κατατέθηκε άρον άρον λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

Για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, μίλησε στα Παραπολιτικα΄90,1 ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος ανέφερε πως «την τεχνοκρατική ευθύνη την έχει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή και την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση που την ψήφισε».

Παράλληλα σημείωσε πως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι «ο ποινικός κώδικας κατατέθηκε άρον άρον λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές».

Τέλος επισήμανε πως «δεν μπορεί να γίνει κάτι με την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων» καθώς -όπως είπε - «το σύνταγμα λέει πως πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη».

Πλεύρης: «O ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τις ρυθμίσεις ενώ εκκρεμούσε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τις ρυθμίσεις ενώ εκκρεμούσε η δίκη της Χρυσής Αυγής έχοντας πλήρη επίγνωση ότι αν καταδικαστούν θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος απέδωσε σκοπιμότητά στο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τη μείωση των ποινών λέγοντας ότι στόχος ήταν η εύνοια στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ακόμη τόνισε πως «η προσέγγιση της ΝΔ ήταν προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής».