Εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το  ΦΕΚ με την επίσημη ανάκληση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια. Υπενθυμίζεται ότι το διορισμό της κ. Ζαρούλια είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr, λίγες ημέρες πριν την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.  Σε πρώτη φάση, ο διορισμός «παγώνει» και η Ζαρούλια δεν αναλαμβάνει καθήκοντα -και αφού προηγήθηκε η έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή- και ακολούθως θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής βάσει του οποίου έγινε ο διορισμός.

 Την ίδια στιγμή η υπόθεση λαμβάνει νέες διαστάσεις καθώς όπως αποδείχθηκε η Ελένη Ζαρούλια είχε τελικά καταθέσει ψευδής υπεύθυνη δήλωση. Ο κ. Τασούλας που δεν αντιλήφθηκε την ψεύτικη δήλωση σημείωσε ότι παράλληλα θα αναζητούν ευθύνες για το πώς πέρασε η ψευδής δήλωση της κ. Ζαρούλια από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής ανάφερε ότι θα προχωρήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ενημέρωση του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

 «Όλοι ήξεραν για ποιον πρόκειται. Αυτό με προβληματίζει. Νόμιζαν ότι δεν είναι όλα τα αδικήματα εμπόδιο στον διορισμό. Ο νόμος όμως λέει ότι εμπόδιο είναι όλα τα αδικήματα και κάποια κακουργήματα εφόσον υπάρχει βούλευμα. Εγώ ζήτησα το φάκελο.  Και είδα την υπεύθυνη δήλωση. Και κατάλαβα ότι αυτό που δήλωσε δεν ισχύει. Όταν είδα τη προφανώς ψευδή δήλωση, ζήτησα από το Εφετείο το παραπεμπτικό βούλευμα. Και σήμερα το  ανακάλεσα. Δεν μπορεί να μείνει έτσι. Μπορεί να επαναληφθεί. Θα αναζητήσω και τις ευθύνες γιατί δεν επισημάνθηκε ότι τελικώς είχε κώλυμα και κυρίως για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον τέτοια σοβαρή αστοχία» ξεκαθάρισε ο κ. Τασούλας.

 Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη, ο κ. Τασούλας απάντησε: «Τη Βουλή την εκπροσωπεί ο πρόεδρος, σε όλα και στις ευθύνες και στις μη ευθύνες. Οφείλω να ερευνήσω το θέμα όμως. Ούτε να επαναληφθεί πρέπει ούτε να μην μάθουμε πως δεν ψάχτηκε η ψεύτικη δήλωση περί μη ύπαρξης διορισμού. Δεν διανοούμαι ότι ήταν παγίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το ψάξουμε».

 Το χρονικό της αποκάλυψης του διορισμού Ζαρούλια

 Πέντε ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τα parapolitika.gr αποκάλυψαν τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, προκαλώντας  σάλο  και πολιτική θύελλα. Τελικά, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης «πάγωσαν» τον διορισμό της χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος ενέκρινε τον διορισμό της συζύγου του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου, «πάγωσε» τελικά την απόφαση αυτή μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της δίκης, αφού δέχτηκε τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του διορισμού, που αποκάλυψαν τα parapolitika.gr  η Ελένη Ζαρουλία διορίζεται με βάση τον κανονισμό της Βουλής ο οποίος σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων. Κύκλοι της Βουλής δικαιολογούσαν την απόφαση Τασούλα επικαλούμενοι το τυπικό και το διαδικαστικό των προβλέψεων του κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίο τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου και στο πλαίσιο αυτό «ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου υπαλλήλου και να πάρει τη θέση του η κα Ζαρούλια. Έκανε χρήση του δικαιώματος που έχει ως πολιτικός αρχηγός.


Είχε καταθέσει και ψευδή δήλωση 
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια, παγώνει, καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε καταθέση ψευδή δήλωση, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει αντιληπτό αρχικά, όταν ελέγχθηκαν τα χαρτιά της. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ζαρούλια στην κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων που συνόδευαν τη σχετική της αίτηση δήλωσε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόσωπο κρίθηκε ένοχο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.