«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί τέσσερα χρόνια είχε χέρι - χέρι τη Χρυσή Αυγή εντός και εκτός κοινοβουλίου ενώ έκανε τα πάντα με τον ποινικό κώδικα να ρίξει στα μαλακά το μόρφωμα αυτό» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρωμανός υπενθύμισε ότι «επί ΝΔ ξεκίνησε και τελείωσε η υπόθεση της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Ρωμανού στα Παραπολιτικά 90,1:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί τέσσερα χρόνια είχε χέρι –χέρι τη Χρυσή Αυγή, την είχε χέρι- χέρι εντός και εκτός κοινοβουλίου. Την είχε χέρι –χέρι για να ρίξει το Σ. Δήμα, σας θυμίζω ότι βάλανε την κα Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και χέρι –χέρι έκανε τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξει στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή αλλάζοντας τον ποινικό κώδικα λίγο πριν τις εκλογές. Και δεν το λεω εγώ το λεει ο κ. Κοντονής, το είπε ο κ. Παρασκευόπουλος αλλά μετά τις πιέσεις το πήρε σχετικώς πίσω και μετά φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να απαντήσει γιατί πήγαν να ξεπλύνουν όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια με τον τρόπο που προσπάθησαν προχθές σκίζοντας τα πουκάμισά τους έξω από το Εφετείο, -τα οποία προφανώς και δεν ξεπλένονται όλα αυτά- και κυρίως δεν απάντησαν στο ερώτημα ποια γραμμάτια ξεπληρώνουν με όλα αυτά που φυσικά κάποια από αυτά είναι οφθαλμοφανή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντί να απαντήσει σε αυτά ο κ. Τσίπρας διέγραψε, καταπατώντας το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, και μη έχοντας διαγράψει μια σειρά στελεχών όλα αυτά τα χρόνια για πραγματικά σοβαρούς και σημαντικούς λόγους διέγραψε τον κ. Κοντονή. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι οι ευαίσθητοι αριστεροί δήθεν αντιφασίστες που μας κυβερνούσαν», επισήμανε ο κ. Ρωμανός.

«Βρήκα μια δήλωση του κ. Παρασκευόπουλο το 2016, ο κ. Παρασκευόπουλος τότε πρότεινε σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή και όχι ρήξη. Λίγο νωρίτερα ο κ. Βούτσης, το 2014, έλεγε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής, ότι είναι αστείες οι κατηγορίες και ότι είναι μια μεθόδευση εν ολίγοις της ΝΔ για να τεθούν εκτός νόμου επειδή τους φοβόμαστε ψηφοθηρικά», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αυτοί είναι οι οποίοι προχθές πήγαν να καπηλευτούν τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, οι ίδιοι άνθρωποι είναι τους ξεμπρόστιασε ο κ. Κοντονής. Εγώ τρώω ποπ κορν παρακολουθώντας τους να τρώγονται μεταξύ τους και δεν νομίζω ότι έχει νόημα να πούμε τίποτα άλλο πέραν του να θυμίσουμε στον κόσμο ότι με κυβέρνηση ΝΔ ξεκίνησε αυτή η δίωξη, με κυβέρνηση ΝΔ ολοκληρώθηκε και η ΝΔ είναι πάντα η παράταξη που προασπίζεται τη δημοκρατία από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της που την αποκατέστησε στη χώρα, μέχρι τη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας προχθές», τόνισε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ.